COVİD-19 salgınına karşı ön cephede sağlık çalışanları 1 yıldır mücadele ederken, Ayvacık Devlet Hastanesi Türk Sağlık Sen üyeleri de hastane yönetimi ile mücadele ediyor. Pandemiden dolayı verdikleri mücadele karşısında aileleri ile dahi çoğu zaman görüşemeyen sağlık çalışanları üzerinden mobbing iddiaları bu sefer Ayvacık Devlet Hastanesinden geldi.

KEYFİ GÖREVLENDİRMELER
Ayvacık Devlet Hastanesi’nde başhekim değişikliği ile birlikte Türk Sağlık Sen üyelerinin hedefe girdiğini belirten Türk Sağlık Sen Samsun Şube Başkanı Erdoğan Çakmak, “Ayvacık Devlet Hastanesine yaklaşık 6 ay önce atanan Başhekim ile birlikte hastanede görevli Türk Sağlık Sen üyesi sağlık çalışanlarına sürekli mobbing uygulanmakta. Hastane yönetimi keyfi olarak üyelerimize farklı görevlendirmeler yaparak yer değişikliğine gitmektedir” diye konuştu.

'TÜM YASAL YOLLARA BAŞVURDUK'
Ayvacık Devlet Hastanesi Başhekiminin uyguladığı mobbinge karşı tüm yasal yollara başvurduklarını ifade eden Başkan Çakmak, “Ayvacıktaki tüm üyelerimize de mobbing uygulandığı yönünde şikâyetlerini alıyoruz. Hastane başhekimliğine atanan şahsın Türk Sağlık Sen’e düşmanca tavrı karşısında bizlerde tüm yasal yollara başvurduk. Üyelerimizin haklarını sonuna kadar savunacak ve kimsenin keyfi uygulamasına boyun eğmeyeceğiz” diye konuştu.

'KAOS YARATILDI, BARIŞIN BOZULMASI SAĞLANDI'
Başkan Çakmak, şöyle devam etti: "Hastane yönetimin yapmış olduğu bu görevlendirmeler tamamen il sağlık müdürlüğünden bağımsızdır. İl Sağlık Müdürlüğümüz ile ilgili birim Ayvacık Devlet Hastanesinden ihtiyaç duyulan kurumlara görevlendirilecek olan kişilerin hiçbir zaman ismini ve sendikasını sormaz ve belirtmez. İl Sağlık Müdürlüğü sadece hastaneye bizi şuraya göndermek üzere şu kadar şu özelliklerde personel gereklidir diyerek uygun olan kişinin görevlendirilmesini talep eder. Ama maalesef hastane yönetimi bu tür görevlendirmelere Türk Sağlık Sen üyelerine uygun bulmuştur. Sağlık il müdürlüğü bu süreçte tamamen yapıcı ve olması gereken tavrı sergileyerek hizmetin aksamaması yönünde doğru olanı yapmışlardır. İl müdürlüğümüzün bu konuda göstermiş olduğu hassasiyeti Ayvacık yönetimi maalesef gösterememiş kaos yaratıp çalışma barışının bozulmasını sağlamıştır. İl sağlık müdürlüğümüzün konu ile ilgili yöneticilerine gösterdikleri hassasiyet ve yapıcı tavırlarından dolayı teşekkür ederim."
Kaynak:https://www.diyekonustu.com/haber/samsunda-saglikciya-bashekim-eziyeti-3019
Editör: TE Bilisim