Türk Sağlık Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Köse, Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi İbrahim Bulut, Türk Sağlık-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Sabit Karabayır, 2 Nolu Şube Başkanı Bilal Atik ve Kamu-Sen şube başkanları açıklamaya katıldı.

Basın açıklamasını Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Köse yaptı.

Köse açıklamasında, yaşanan baskılar nedeni ile yöneticiler ile görüşmek için geldiğini söyledi.

Başkan Yardımcısı Mustafa Köse, ”Bugün burada çalışma arkadaşlarımızın uğradığı haksızlıklar, yapılan yanlışlar, çalışanların sorunlarını çözmek bir araya geldik” dedi.

Türk Sağlık Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Köse’nin yaptığı açıklama şöyle:

Bugün burada çalışma arkadaşlarımızın uğradığı haksızlıklar, yapılan yanlışlar, çalışanların sorunlarını çözmek için yeni sorunlar çıkarma ile ilgili yapılan bir takım işlere tepki olarak bir araya geldik.

Zira bazı meseleler bardağı taşırmış, sabır taşını çatlatmıştır. En son olarak Acil serviste görevli 10 arkadaşımız kendilerine uygulan mobbing, başta olmak üzere rahatsız edici ve çalışma barışını bozan  uygulamalar nedeniyle  hastane  idaresine dilekçe ile başvurmuşlar ve çözüm istemişlerdir.  Şikayetleri dikkate alınarak ilgili kişinin görev yeri değiştirilmiştir. Fakat daha sonra enteresan bir olay yaşanmış ve dilekçe ile başvuran 10 arkadaşımızın da görev yeri değiştirilmiştir. Geri adım atmaları istenerek mobinggin binbir çeşidi uygulanmaya başlanmış, alaycı tavırlar ile çirkinleşen idareciler olmuştur. Çalışma arkadaşlarımız yıpratılmışlar, tükenmişlik sendromuna mahkum edilmişlerdir.

Burada merak ettiğimiz çalışanlar haklı değilse malum kişinin görev yerini niye değiştirdiniz, Haklılar ise niye görev yerlerini değiştirdiniz sorularına idarenin verecek cevabının ne olduğudur. Kendini idareci zanneden bazı zevatlar yoksa burası kamu kurumu değil, Kel Ali’nin bağıdır bizde burada istediğimizi gibi at koştururuz mu demektedirler.

Acil servise yıllarını vermiş deneyimli çalışanları oradan almakla sağlık hizmetlerine verdikleri zararı bile görmezden gelip, vatandaşında sağlığı ile oynayanlar bunun vebalini nasıl verecekler.

Ne yazık ki bir takım idareciler bunları yaparken karar verici makamlarda olanları sadece izlemeleri bir başka sorundur. Burası kamu kurumudur. Kimsede devletin üstünde değildir. Ülkede kanun vardır, mevzuat uygulanmaktadır.

Yapılanlara sessiz kalmayacağımız gibi kimsenin yanına bırakmayacağımızı tüm hukuki platformlarda çalışanların hakkını arayacağımızı, yaşanan mağduriyeti kamuda en yetkili yerlere kadar ileteceğimize herkes emin olsun.

Çalışanların bir çok önemli gündemi ve sorunu varken kendi egosunu tatmin etmek ve diğer sorunların üstünü örtmek adına ben yaptım olacak diyenler  şunu iyi bilsin bizler Türk Sağlık Sen teşkilatı olarak çalışanların mağdur edilmesine asla izin vermedik, vermeyeceğiz de. Tüm gücümüzle gerekeni yapacağımızdan herkes emin olsun.”

Editör: TE Bilisim