2018'in Ağustos ayında kurulan ve 1yılını dolduran Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde Onkoloji bölümünde yaşanan doktor eksikliğinden dolayı hastalara tedavi hizmeti verilemediğini Bingöl,Muş,Tunceli'de Onkoloji bölümünün olmamasından dolayı birçok hastanın Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesine geldiğini ancak Onkoloji bölümünde yaşanan hekim eksikliğinden hastaların ildeki diğer sağlık kuruluşlarına gönderildiğini belirten KAMU SAĞLIK-SEN GENEL BAŞKANI ÜMİT KARATAŞ açıklamasına şöyle devam etti; "Yaklaşık 3 aydır bu alanda hizmet eksikliği var, mecburi hizmetini bitirip giden hekimlerin yerine katılım olmadığı için Onkoloji servisinde hizmet verilemiyor. Bir önceki atamalarda da uzmanlığa atanan yeterli kadro olmayınca ve belirli hekimlerin ihtiyaç yerlerine dağılmasıyla bu birimde böyle bir boşluk oluşmuştur.

Şehir Hastanesi'nde Tıbbı Onkoloji Uzmanı olmaması sebebiyle Elazığ’da yüzlerce hasta Üniversite Hastanesine ve özel hastanelere gitmek zorunda kaldığını kaydeden Karataş, ”Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı atamalara baktığımızda maalesef Elazığ'a atanan herhangi bir onkoloji uzmanı doktor yoktur. Atama kuralarının bitmesine rağmen Sağlık Bakanını Elazığ'a Onkoloji uzmanı bir doktor gönderilmesi için göreve çağırıyorum. Gençlerimiz, kadınlarımız, çocuklarımız gözlerimizin önünde birer birer eriyor. Niçin? Sağlık Bakanlığının Elazığ'a uzman bir Onkoloji doktoru gönderemediği için. Bu saatten sonra Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde tedavi olamayan, tedavisi aksayan ve ölen tüm kanser hastalarının vebali ne olacak? Büyük proje olan ve Cumhurbaşkanının hayalim dediği şehir hastanesinde Onkoloji doktorunun olmamasını yetkililer nasıl izah edecekler merak ediyorum.

Sağlık il müdürü başhekimle uğraşacağına Onkoloji doktoru sorununu çözmelidir. Bakanlığı ve ilimiz milletvekillerini göreve davet ediyoruz" ifadelerinde bulundu.

Kaynak:Kamıbiz.com

Editör: TE Bilisim