Muğla Sağlık Sen Başkan Yardımcısı İsmail Zengin Kamu Dışı Aile Sağlığı Çalışanlarının bayram müjdesi beklediğini dile getirerek bir açıklama yaptı Başkan Zengin Yaptığı açıklamada : Kamu Dışı Aile Sağlığı Çalışanları ElimizdeSadeceAlkışKaldı gibi hashtag ler ile sosyal medyada ciddi sayıda katılımla paylaşımlar  yaparak sitem ve taleplerini dile getiriyorlar.
Tüm dünyaya diz çöktüren covit-19 süreci başta olmak üzere, özverili çalışmaları ile tüm dünyaya hem örnek hem lider olabilen sağlık ordumuzun en ücra köşelerde, ilk cephe Aile sağlığı merkezlerinde görev yapan erleri *Kamu Dışı Aile Sağlığı Çalışanları *Vekil Ebe-Hemşireler ile en yoğun hastaneler-112 ler de çalışan *Süresiz 4b li  sağlık personellerimiz; ''Aynı İşe Eşit Özlük Hakları'' diyerek çığlık atıyorlar.
Sağlık bakanlığımızın "eleman teminin de güçlük" çekilen diye adlandırdığı, çalışanların , gerek coğrafi, gerek sosyal yaşam, gerek çalışma şartları, gerekse iş yükü çokluğundan kayanaklı uzun süre çalışmadığı, ASM ler gibi çeşitli taşra birimlerinde yaklaşık 10 yıldır yılmadan bıkmadan, her şartta kesintisiz hizmet veren bu sağlık personellerimiz; *Askere gidince; döndüğünde askere gitmek için izine veya ücretsiz izine ayrılma hakkı olmadığı için işini kaybediyor.
*Bebeği olunca; bebeğine 60 günden fazla kendisi bakmak zorunda kalırsa ücretsiz izine ayrılmadığı için işini-ekmeğini kaybediyor, sözleşmesine son veriliyor.
*SGK yasa ve yönetmeliklerine göre gerekli tüm şartlara haiz olarak emekliliği hakedip emekli oluyor ama özel sektörde bile mümkün olamayan bir şekilde emeklilik ikramiyesi alamıyor.
*Eşinin zorunlu tayini çıkıyor, çocuğunun öğrenimi için veya başka mücbir sebeple yaşadığı yeri değiştirmek zorunda kalınca işini aşını kaybediyor, sözleşmesine son veriliyor.Çünkü hiçbir şekilde yer değiştirme veya tayin hakkı yok.
*İşini yaparken bir hastalığa yakalanma riski en yüksek meslek sahibi sağlık personeli olarak, tedavisi 180 den fazla sürecek herhangi bir hastalığa yakalandı veya bir kaza sonucu 180 günden fazla sürecek tedavi süreci yaşadı. Hastalık veya sağlığının bozulmasının yanında işini, aşını, mesleğini kaybediyor, sözleşmesine son veriliyor. Çünkü hiçbir nedenle 180 günden fazla izin yada rapor alma hakkı yok.
*İş arkadaşı aile hekiminin mobingine, iftiralarına maruz kalıyor, mahkemelik oluyor, sadece kadrosu olmadığı ve birim bile değiştirme hakkı olmadığı için sözleşmesi kanunsuzca fes ediliyor,işini ekmeğini kaybediyor. Buda yetmiyor o aile hekimi onun yerine kendi eşi ile sözleşme imzalayarak eşiyle birlikte çalışıyor.
*Meslektaşlarının yapabilği, hiçbir sınav yada sözleşme ile birim, görev değişikliğini  ve terfi yapamıyor.vb. 
  Hiçbir kamu çalışanın haketmiyeceği tüm bu saydıklarımızı, başta geleceğimiz çocuklarımızın anne karnından erişkin olana dek tüm aşılarını, gelişimini ve onlarla birlikte milletimizin tamamının sağlığını korumak için canını dişine takarak özveriyle çalışan ve çalışmaya devam etmek isteyen sağlık personellerimizin kesinlikle haketmediği bu duruma sağlık bakanlığımız, artık dur demesi gerekmektedir.
Çözüm; varmı tabiki var.
Adı geçen tüm sağlık personellerimizin 3+1 sözleşme modeline geçmesi ile hem sağlık personelleri arasında aynı işe eşit özlük haklarının sağlanmasına hem de  hastanelerde ve ASM ler de personel istihdam sürekliliği sıkıntısını çözecektir.
 Sağlık personellerimizin en çok dile getirdiği bir diğer konu olan döner sermaye sisteminin adaletli bir şekilde yeniden düzenlenmesi ve *Kamu Dışı Aile Sağlığı Çalışanları *Vekil Ebe-Hemşireler ile en yoğun hastaneler-112 ler de çalışan *Süresiz 4b li  sağlık personellerimizin 45/A 3+1 sözleşme istihdam modelinde birleştirmek başta olmak üzere sağlık personellerimizin madurudiyetlerinin çözümü ve taleplerinin karşılık bulacağı bir Reform ve değişiklikler elzem hale gelmiştir.
Sağlık Personeli Bayram Hediyesini Hakediyor.

Editör: TE Bilisim