Kamu Sen Ve Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci  Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi dün TBMM’ye sunulmuştur. Söz konusu düzenlemenin ilk adım olduğu ifade edilmiştir fakat bu ilk adımın önemli ve büyük bir adım olması için tüm sağlık camiasının beklediği şu talepler mutlaka bu düzenlemeye dahil edilmelidir dedi. Kahveci'nin talepleri;

• Temel ücretlerde hakkaniyet ölçüsünde bir artış yapılmalıdır. Taban aylıklar yükseltilmeli, hekiminden hemşiresine, ebesinden sağlık teknisyenine ve memuruna kadar sağlık hizmetlerinde görev yapan her bir meslek mensubumuzun ücret artışı ile ilgili beklentisi mutlaka karşılanmalıdır.

• Sabit ek ödemelerin genel bütçeden ödenecek olması olumlu olmakla birlikte bu düzenleme ek ödemeden mahsuplaşma yapılmadan hayata geçmelidir. Ancak bu şekilde çalışanlar için bir anlamı olacaktır.

• Döner sermaye sisteminden tavanların yükseltilmesinin yanı sıra yüksek döner sermaye almanın, döner sermayelerin belli bir alt sınırı olmasının ve çalışanlar arasında adil bir dağılımın yapılabilmesine yönelik düzenlemeler ile emekliliğe yansıması da gerçekleştirilmelidir.

Söz konusu Kanun teklifinin görüşüleceği ve 10 Haziran Cuma günü TBMM Plan Bütçe Komisyonu’ndaki toplantıya katılarak tüm sağlık çalışanları adına bu temel talepler başta olmak üzere talep ve önerilerimizi iletecek ve süreci çalışanlar adına titizlikle takip ederek tüm platformlarda mücadelemizi sürdüreceğiz.

Editör: TE Bilisim