Ordu'daki hastanelerdeki idarecilerin sağlık çalışanlarının görüşlerini dikkate almamalarının yanında bir de üzerine mobing uygulayarak kendi egolarını tatmin ettiklerini aktararak, son dönemde angarya çalıştırma sisteminin de uygulanmaya başlandığını ve sağlık çalışanlarının bu durumdan da rahatsız olduğunu dile getirdi.

"Mobingler artarak devam ediyor"

'Sağlık çalışanları artık bitti, tükendi. Moral motivasyon diye bir şey kalmadı' diyen Ceylan, sözlerine şöyle devam etti; "Tepedekiler çıkıp halka sağlıkçıları alkışlattı, ama aşağıdaki idareciler hala sağlıkçıları ezmeye devam ediyor. Bu idarecilerin hala mobing, baskı ve sağlıkçılar üzerinde kendi egolarını tatmin etme çabaları devam ediyor. Ordu'daki hastanelerde durum budur. İdarecilerin mobinglere devam etmesi, sağlık çalışanlarını artık canından bezdirdi.

"Egolarını tatmin ediyorlar"

Her sağlık çalışanının hastanelerde temsilcileri vardır. Ancak idareciler, bütün önerileri yok sayıp kulaklarını kapatmış durumdadır. 2 yıldır pandemi altında zor şartlarda çalışıyorlar. Zaten aldıkları maaş üç kuruş. Geçim sıkıntısı içindeler diye düşünmüyorlar. Böyle düşünmedikleri sürece de sağlık çalışanı mutlu olamaz. İdareciler, sağlık çalışanlarına nasıl yardımcı olabiliriz, nasıl daha rahat bir ortamda çalışmalarını sağlayabiliriz diye düşünmedikleri sürece sorunlar devam edecektir. İdareciler hiçbir şey bilmediklerinden sağlık sistemi bu seviyeye kadar gerilemiştir.

"Angarya çalışma var"

Ordu Devlet Hastanesi'nde bir yoğun bakım 2. basamak ama 3. basamak hizmeti veriyor. Böyle olunca arkadaşlarımızın hak kayıpları doğuyor. 3. basamak olsa daha fazla döner sermaye alacak. Ancak 2. basamak olduğu için daha az döner sermaye alıyor. Oysaki 2. basamak ama hizmeti 3. basamak veriyor. Bu şekilde de bir angarya çalıştırma sistemi var."

Kaynak:

Ordu Hayat/Tevfik Kul 

https://hayatgazetesiordu.com/haber/saglik-calisanlari-tukendi-108918.html

Editör: TE Bilisim