"Bir sivil toplum kuruluşunun yöneticisi olarak sohbet tadında enine boyuna bir analiz yapalım. Memurların Sendikal yapıya kavuşması adına çok mücadelelerin verildiğini en iyi bilenlerden birisi olarak bu düşüncelerimi sizlerle paylaşma ihtiyacı duydum.

Son zamanlarda sosyal medya aracılığı ile başlatılan sendikalardan istifa düşüncesi her yol denendikten sonra düşünülecek bir eylemdir diye düşünüyorum.

Hepimizin arzu ve isteği bizleri savunan, haklarımızın alınması ve korunması anlamında mücadele ortaya koyan güçlü sendikaların olması. Güçlü sendikalar ve sendikalarının yanında duran kararlı çalışanlar olduğu sürece hakkımızın savunulması en üst düzeyde olacaktır ve bundan da şüphemiz yoktur.

Benim asıl dikkat çekmek istediğim konu şu ki; aslında sendikaları bu duruma getiren bizler ve idareciler değilmiyiz. Bir idareci Kendilerini ziyarete gelen sendika başkanına kendi koltuğunu verip kendisi misafir koltuğuna oturuyorsa, idareci belirlemede sendikalardan direktif alıp, kimin nerede çalışacağına sendika temsilcisi ya da başkanı karar veriyorsa, idareci sendika temsilcisi olup çalışanını üye yapıyorsa biz tepkiyi kime koymalıyız.

Kendi menfaati için yanındaki arkadaşının hakkına girmek, hak etmediği halde sendika desteğiyle idareci olmak, nerede çalışacağına sendikanın taraf olmasını istemek, tayin, terfi, koltuk konularında sendikalarını devreye sokmak ve neticesinde çalışma barışının bozulmasına sendikalardan istenilen akıl almaz teklifler sebep değilmidir?

Sendika aidatlarını devletin ödediği bir sistemde nasıl olsa cebimden para çıkmıyor diyerek paranın ne için kesildiğini unutan, sendikaların asıl görevinin ne olduğunu sorgulamayan ve hesap sormayan bizler acaba tepkiyi kime koymalıyız.

Sendikalardan istifa ederek azda olsa hak arama konusunda tutunacak dalımızı kesip zayıflamaktansa, sendikalardan görevlerini yapmaları konusunda mantıklı taleplerde bulunmak gerekmez mi?

Hak arayan bir yapıya bürünmeleri konusunda üyelerden gelecek olan tepkiler umarım sendikalarımızı belli bir çizgiye çeker ve güçlü bir yapıya kavuşmalarına vesile olur.

Ne hak yiyerek birilerinin önüne geçmek ahlakidir, ne de sendikasını kullanarak liyakatsız kişilerin koltuk işgal etmesi. Ama en önemlisi de sağlık çalışanları için kılını kıpırdatmayıp sadece yukarıda saydıklarımızı kendilerine meslek edinmiş sendikacıların ortalıkta dolaşması hiçte ahlaki değildir.

Biz insani yapımızı ortaya koyarak sendikalardan bu tip isteklerde bulunmayarak görevimizi yapalım, akabinde kendi görevini yerine getirmemekte direnen bir sendikanız olmaya devam ederse de istifa ederek sizin gibi kaliteli üyeye sahip olmadan sendikacılık oynamalarına yol verelim." devam etti.

Editör: TE Bilisim