Hekimsen'nin WEB sayfasından yaptıgı açıklama;

TBMM’ye sunulan “Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” sendikamız tarafından değerlendirildiğinde sağlık sisteminin meclis gündemine taşınması açısından olumlu bir adım olduğunu görmekteyiz. Fakat bu kanun tasarısı sayın bakanımızın beyan ettiği üzere hekimler açısından “büyük bir adım” değildir. 

Bu tasarı ne yazık ki; hekimlerin özlük haklarına ve maaşlarına yönelik bir iyileştirme içermemekte, emekliliğe yansıyan tek kalem maaş düzenini getirmemekte, mahsuplaşmayı ortadan kaldırmamakta ve haksız performans uygulamasına son vermemektedir. Hekimsen olarak net görüşümüz bu yasa tasarısının hekimlerimiz açısından tam bir hayal kırıklığı olduğudur. 

Hekimlerimizin talepleri doğrultusunda müjdelenen adımlara yönelik güven kırılması yoğun olarak hissedilmekte olup, bu tasarı ile kamudan istifaların ve yurtdışına hekim göçünün önüne geçilmeyeceği açıktır. 

Hekimlerin son umudu, hekim sendikaları aracılığıyla seslerini yetkililere duyurmak olmuştur. Taleplerimize istinaden haziran ayı içerisinde hekim özlük haklarında işe yarar ve uygulanabilir düzenlemeler gelmemesi ve hekim maaşlarında iyileştirme olmaması halinde 1 Gün 100 Bin Hekim ile sahanın sesini duyurmak için tekrar iş bırakma eylemine hazırlandığımızı bildiririz.

Editör: TE Bilisim