Hekimlerin taleplerinin asgari olanlarının yerine getirilmesi ülkemize kazandıracak, eylemleri bitirecektir. Artık Hükümetimize düşen hekimlerinin hakkını vermek, onların güvenliklerini sendikamızın da önerdiği uygulamalarla yeterince sağlamak, saygınlıklarını arttırıp hastalarımızın uyumunu arttırmaktır.

Hekimsen Sendikası başta hekimleri temsilen kurulmuş heterojen yapısı ve siyasetüstü konumu ile bir ilk ve örnek bir STK, bir sendikadır. Bu bağlamda hükümetimizin ilgili hemen her basamağına arz ve taleplerini bütün samimiyeti ve iyi niyetiyle iletmiş, asgari olması gerekenleri bildirmiştir.

Sendikamız kurulduğundan beri bizzat tüm kurucu üyelerinin ve merkez teşkilatının aktif çalışan hekimler olmaları nedeniyle empati bile yapmaya gerek kalmadan sorunları bizzat yaşıyor olmaları nedeniyle hekimleri başta temsil yüzdesi ile olmasa bile aynı problemleri yaşaması hasebiyle tam olarak temsil etmiştir. Ancak başta üye sayısına bakılmış ve temsil edemeyeceği düşünülmüş, daha sonra da sağlık sendikaları içinde 4. büyük sendika olması nedeniyle temsil edemez sanılmıştır. Ancak hekimleri tam olarak temsil eden bir yapıdır ve bir ifadede bulunursa bu hekimlerin haklı ve mantıklı bir talebidir. Zira biz hekimlerin sesiyiz, ortak aklı, birliğiyiz. Bu gerekçelerle, sendika olarak asgari 3 talebimizin yerine getirilmesi durumunda sesimizi artık iş bırakma eylemleri yoluyla duyurmak zorunda kalmayacağız. Sendikamız bu konuda diğer birçok sendikamız ve STK'ların ortak hareket desteğini almıştır. Sağlık Bakanlığımızın bizimle diyaloğa girmesi ile istişare, rapor, bilimsel çalışma, çalıştay sonuç bildirimleri, anket vb. bilimsel ve rasyonel yöntemlerle Sağlık Bakanlığımız ve Hükümetimize çözüm önerileri sunulacaktır. Biz yıkmak için değil yapmak için geldik. Biz bu milletin evladıyız, biz bu devleti, milleti yüceltmek için, sağlığını, sıhhatli yaşantısını sağlamak için buradayız. Ancak bize yapılan haksızlıkların hiçbir mesleğe yapılmadığını görüyor ve biliyoruz. 

Asgari yapılması gereken 3 talebimiz ise;

Sağlık Kurumlarına girişlerde metal detektörü vb uygulamalarla delici kesici ve namlulu ateşli silah, elektromanyetik veya biber gazı gibi silahların girişine engel olunması.

Sağlık Kurumlarına bu tür silahlarla girenlerin veya girmeye çalışanların tutuklu yargılanıp hapis cezasına çarptırılması. Tekrarı durumunda hapis cezasının para cezasına çevrilmemesi. Suç maksadıyla soktuğu anlaşılırsa para cezasına çevrilmeden hapis cezası uygulanması ve talep ettiğimiz diğer yaptırımlara maruz bırakılması.

En az alan hekimlerin maaş tazminatları hariç, maaşlarının asgari dünya standartlarında olduğu gibi en çok maaş alan diğer bir sağlık çalışanının asgari 3 katı, asgari ücretin de 6 katından az olmamasının sağlanması. 

İşte şimdi kamuoyuna soruyoruz bunlar haklı talepler değil midir ? Bu talepler hekimlere fazla görülür mü ?! 

Sadece bu taleplerimizin yapılması veya kesin yapılacağı yakın bir tarih verilmesi durumunda Hekimsen Sendikası iş bırakma eylemlerini erteleyecek, yapılması durumunda da diğer talepleri için 2. paragrafta ifade edildiği şekliyle sendikal faaliyetlerine devam edecektir. Hekimsen Sendikası eylemlerini başta hekimlerin haklı ve zaruri taleplerini ifade etmek, duyurmak ve başka hiçbir yol bulamadığından çaresizlikten yapmaktadır. Sendikamız hekimlerin haklı taleplerini iletemez, sorunları diğer sendikal faaliyetleri ile çözemezse, diğer STK'larla işbirliği içinde İLO Sözleşmesi ile olan meşru ve kanuni yol olan iş bırakma eylemlerine başvuracaktır. 

Kamuoyunun bilgisine sunarız.

Editör: TE Bilisim