Sendikadan yapılan açıklama;

Sendikamız Genel Sağlık-İş’in 17-18 Eylül’de Ankara’da gerçekleştirilen 4. Olağan Genel Kurulu’nun ardından Merkez Yönetim Kurulu toplanarak görev dağılımını yaptı. Derya Uğur yeni Genel Başkan oldu.

Genel Sağlık-İş 4. Olağan Genel Kurulu 17-18 Eylül tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirildi.

Demokratik ve katılımcı bir ortamda gerçekleşen Genel Kurula; Konfederasyonumuz Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Mehmet Balık, Genel Sekreter Mücahit Dede, Genel Örgütlenme Sekreteri Hasan Kütük, Genel Mali Sekreter Ali Taştan, Genel Özlük Hukuk ve TİS Sekreteri Mehmet Yeşildağ, Genel Eğitim ve Basın Yayın Sekreteri Levent Akça, Büro-İş Genel Başkanı Alay Hamzaçebi, Eğitim-İş Genel Sekreteri Cengiz Sarıyer, Genel Eğitim Sekreteri Suat Özkolay, Genel Mali Sekreteri Hüseyin Selçuk katıldı.

Yoklama ve açılışın ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Genel Kurulda Genel Başkan Zekiye Bacaksız bir konuşma yaptı. Genel Sağlık-İş’in kuruluşundan bugüne ülkede yaşanan gelişmelere değinen Genel Başkan Zekiye Bacaksız; bu süreçte sağlık çalışanlarının yaşadığı hak kayıplarına dikkat çekti. Pandemi ile birlikte sağlık çalışanlarının zorlaşan çalışma koşulları ve yaşadığı ekonomik kayıplar da konuşmanın dikkat çeken başlıkları arasındaydı.

Sinevizyon gösterisinin ardından Genel Kurul, Divanın oluşturulması ile devam etti. Genel Kurulda Divan Başkanlığına Birleşik Kamu-İş Genel Özlük Hukuk ve TİS Sekreteri Mehmet Yeşildağ seçildi.

Genel Kurulda özellikle pandemi döneminde sağlık çalışanlarının sesini topluma duyurarak sorumlu, ilkeli gazetecilik ve televizyonculuk örneği sergileyen Fox TV’ye plaket sunuldu.

Zekiye Bacaksız’ın yeniden aday olmadığı Genel Kurulun 2. gününde Merkez Yönetim Kurulu, Denetleme Kurulu, Disiplin Kurulu ve Konfederasyon Üst Kurul Delegeliği için oy kullanıldı.

Olağan Genel Kurul seçim sonuçlarına göre oluşan Sendikamız Genel Sağlık-İş Merkez Yönetim Kurulu 23.09.2021 tarihinde toplanarak görev dağılımını gerçekleştirdi.
Merkez Yönetim Kurulu üyelerinin görevleri şu şekilde belirlenmiştir.

Genel Başkan: Derya Uğur
Genel Sekreter: Gazi Çeliker
Genel Mali Sekreter: Erman Açıkgöz
Genel Örgütlenme Sekreteri: Tarık Doğan
Genel Özlük-Hukuk ve TİS Sekreteri: Yalçın Çiftçi
Genel Basın Yayın ve Eğitim Sekreteri: Sadık Doğrul
Genel Dış İlişkiler ve Bilişim Sekreteri: Ali Demir

DENETLEME KURULU
Mehmet Tamer Karaarslan
Güldeste Dedeoğlu
Deniz Aslan Şenkal

DİSİPLİN KURULU
Birgi Tuna
Ahmet Rıza Güner
Mustafa Çoban

Editör: TE Bilisim