Demokratik Sağlık Sen İzmir İl Başkanı Ahmet Doğruyol, “İzmir’de Sağlık Bakanlığı (PDC) Personel Dağılım Cetveline göre hemşireler D kategorisinde yer alıyor. Hemşirelerin yeterli olmadığı bu cetvelden de oldukça net olarak anlaşılıyor. Hastanelerimizde personel eksikliğinden dolayı arkadaşlarımız ayda 10 veya 11 kez nöbet tutuyor, arkadaşlarımızın sosyal hayat ve aile kavramları kalmamış durumda” diye konuştu.
 Doğruyol, “ Örneğin  Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde hemşire arkadaşlarımız aylık 24 saat esasına göre aylık 10 civarında nöbet tutmaktalar. Hem gündüz mesaisi hem de ayda 10 nöbet tutmak, tutturmak insani değil” dedi.
 6 yıl önce yapılan ek binada yer alan yeni doğan yoğun bakım ünitesinin bir bölümünün hala açılmadığını ifade eden Doğruyol şöyle devam etti;
“Yeni Doğan Yoğun Bakım Bölümü’nde 4 ünite bulunuyor ancak 1’i hala kapalı. Hastanede yeterli sayıda sağlık personelinin olmaması böylece çocukları ve yakınlarını da olumsuz etkiliyor. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde çalışan personelden 40’a yakını geçici görevlendirme ile başka kurumlarda görevlendirilmiş durumdalar.”
Doğruyol, Bozyaka Eğitim Araştırma Hastanesi Acil Servisi’nde de durumun benzer olduğunu ve “Acil servisi personel döndürmekte güçlük çekiyor. Kurumun diğer birimlerinden acil servise destek verilmeye çalışılıyor. Yetersiz personel olmasın rağmen 20 civarında personel başka kurumlarda geçici görevle çalışıyor. Üniversite hastanelerimizde de aynı durum yaşanıyor” dedi.

Kaynak:Gerçekhaberci.com
 

Editör: TE Bilisim