Sağlık Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya seslenerek diyor ki:

Sayın Sağlık Bakanım.

Pandemide Bugüne kadar göstermiş olduğunuz gayreti, maalesef bu mücadelede sizinle birlikte bu yükü omuzlayan sağlık mensuplarına karşı göstermediğiniz için size yine sizin vatandaşa bilgi verirken kullandığınız kelimeleri kullanıp , siz nasıl vatandaşı uyarıp tedbirli olmalarını istiyorsanız, biz de Adana Sağlık-sen şubesi olarak sizi uyarıp çalışanlarımıza kıymet vermeye çağıracağız..

Sayın Bakanım; Artık vergi dilimine girdiği için kaşıkla verilip kepçe ile alınan kesintili Haziran maaşlarımız sonrası, motivasyonu normal seviyede olan sağlık mensubu sayısı motivasyonu kaybolmuş sağlık mensubu sayımızın çok altına düşmüştür.

Yetersiz de olsa tavandan verilen 3 aylık ek ödeme kararından sonra acil maddi ve manevi desteğe ihtiyaci olan sağlık çalışanı sayısı kısmen azalmış olsada,hazirandan itibaren verilecek ek ödemeler eski halini alacağı için maddi manevî desteğe ihtiyacı olan sağlık mensubuplarımızın vaka sayısında artış olmaya başlamıştır. Hedeften uzaklaşıyoruz. En zayıf noktamız sağlık mensuplarımıza vermiş olduğumuz değersizliktir.

Sağlık mensuplarımız da bu süreçte hakettikleri hayata ve kontrollü sosyal hayata acil olarak geçmeli. Bütün sıkıntılarımız sizinde gayretiniz ile, el birliği ile bitirilmelidir.

Saygılarımla.

Kaynak:ozturkhayathaber

Editör: TE Bilisim