Manevi İlkeli Liyakatli Memur Sendikası (MİL MEMUR SEN) adıyla bu yıl kurulan sendikanın sağlık iş kolu MİL SAĞLIK SEN’in Mersin İl Temsilciliğine Mustafa Duruel getirildi

 Duruel, “Gördüm ki sendikacılık raydan çıkmış artık… Yeni bir sendika ile ortaya çıkıp doğru sendikacılık yapmanın zamanı gelmiş… Bu bağlam da yeni kurulan Manevi İlkeli Liyakatli Memur Sendikasının sağlık ayağı olan Mil Sağlık sende İl temsilcisi olarak göreve başladım” dedi.

“KENDİ ÇIKARLARINA KULLANIYORLAR”

Başkanlığa atanan Mustafa Duruel, Toros Devlet Hastanesinde çeşitli idarecilik görevlerinde bulunduğunu belirterek, “3 yıl acil servis sorumluluğu, 3 yıl başhemşire yardımcılığı, 2 yıl Sağlık Bakım Hiz. Müdürlüğü, daha sonra ise Mersin Sağlık Müdürlüğü Genel Sekreterliği’nde 3 yıl uzman olarak çalıştım. Şimdi Toros Devlet Hastanesi Palyatif Servisi Sorumlusu olarak çalışmaktayım. Sendikal anlamda ise 14 yıl boyunca Sağlık Sen’de gerek temsilcilik, gerekse aktif üye olarak görev aldım. Fakat gördüm ki, sendikanın yönetim kadrosunda yer alanlar hep kendi çıkarları için, üyelerin saf temiz duygu ve niyetlerini kendi çıkarlarına kullanıyorlar. Bir karar verdim. Yeni bir sayfa açıp doğru ilkeli liyakatli bir sendikacılık yapmanın zamanı geldi diye, bu yola çıktım” dedi.

“YILLARDAN BERİ SENDİKACILIĞIN İÇERİSİNDEYİM”

Yıllardan beri sendikacılığın içinde olduğunu fakat tecrübelerinden gördüğü kadarıyla sendikacılığın sendikanın amaçları dışında kullanıldığı ve halende kullanılmakta olduğunu belirten Duruel, “Kimileri bir siyasi partiye yaklaşmış, siyasi partinin koluymuş gibi görünüp, işini halletme derdinde… Halbuki o siyasi parti ile uzaktan yakından alakası yok, sırf ‘işimi hallederim’ düşüncesiyle yanaşmış… Birileri de bu sendikayı kullanarak ‘rahat yerde çalışabilir miyim’ ya da ‘bir koltuk, makam kapabilir miyim’ düşüncesiyle sendikacılık yapmaktadır. Gördüm ki sendikacılık raydan çıkmış artık… Yeni bir sendika ile ortaya çıkıp doğru sendikacılık yapmanın zamanı gelmiş… Bu bağlam da yeni kurulan Manevi İlkeli Liyakatli Memur Sendikasının sağlık ayağı olan Mil Sağlık sende İl temsilcisi olarak göreve başladım” diye konuştu.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARI YILLARDAN BERİ MAĞDURDUR” Amacının ‘Sendika nedir, Ne işe yarar, Ne yapmalıdırın?’ uygulamalı olarak sendikalı, sendikasız sağlık çalışanlarına öğretmek olduğunu ifade eden Duruel, “Her daim çalışanlarla bir araya gelip sorunları netleştirmek, ortaya çıkan sorunları genel merkez yönetiminde masaya yatırıp, çözüm önerileri bulup, gerekli mercilere sunarak, bir çözüm noktasında buluşmak olacaktır. Sağlık çalışanları yıllardan beri mağdurdur ve mağdur edilmektedir. Çalışma saati ve zorluğu göz önünde bulundurulursa radyasyondan tutun da bulaşıcı hastalıklara kadar çok ciddi risk içindedir. Gece nöbetleri insan sağlığından çok şeyi götürdüğünden sağlık çalışanlarının çalışma koşullarından ücretlerine kadar, çok konuda bir iyileştirme yapılması kaçınılmaz hale gelmiştir. Bahsettiğim konular için mücadele etmek, emek vermek, efor sarf etmek, doğru sendikacılık yapmak kültürünü yerleştirmek için bu yola çıktım” ifadelerini kullandı.

Kaynak:http://www.mersinimecehaber.com/mersin/duruel-mil-saglik-sen-il-temsilcisi-oldu-h25412.html

 

Editör: TE Bilisim