Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, toplu sözleşme ile getirilen ve diyaliz, ameliyathane, yoğun bakım, acil servis, 112 acil sağlık hizmetleri birimlerinde çalışan personele %50 artırımlı nöbet ücreti verilmesine dair uygulamada önemli bir karar vermişti. Danıştay İDDK, bahsi geçen birimlerde görev yapmayan personele bu birimlere hizmet verdikleri gerekçesiyle %50 artırımlı nöbet ücreti verilmeyeceğine karar vermesi üzerine sağlık personelinden geçmiş aylara yönelik geri ödeme bordrolarının hazırlanmaya başlanıldı. Konu ile sosyal medya hesabından açıklama yapan Sağlık Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, "Sağlık Bakanlığı’nın, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu kararı sonrasında, acile hizmet veren röntgen ve laboratuar teknisyenlerinin %50 artırımlı nöbet ücretlerini kesmesi ve geçmiş ödemeleri geri istemesi, yasal olsa da hakkaniyetli değildir"dedi.

Sağlık Sen Genel Başkanı Semih Durmuş'un açıklaması;
◼️ Sağlık Bakanlığı’nın, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu kararı sonrasında, acile hizmet veren röntgen ve laboratuar teknisyenlerinin %50 artırımlı nöbet ücretlerini kesmesi ve geçmiş ödemeleri geri istemesi, yasal olsa da hakkaniyetli değildir.
◼️ Bakanlık bürokrasisinin, fedakar sağlık emekçilerinin hak ve menfaatleri uğruna o kadar çok yapacak husus dururken, mahkeme kararı bahanesiyle aleyhte adım atması, iyi niyetle bağdaşmamaktadır. İlgilileri bu yanlıştan dönmeye davet ediyoruz.
◼️ Kaldı ki acile hizmet veren röntgen ve laboratuar çalışanlarının %50 artırımlı nöbet ücreti almalarının temeli yıllar öncesine dayanan bir kazanımdır. Kazanımlar lütufla elde edilmedi; 7’ye 6 oyla verilen karar meselenin anlaşılmadığının göstergesidir. Mücadeleye kararlıyız.
Editör: TE Bilisim