Sadi Konuk Hastanesi - İstanbul

Yeni tip koronavirüs enfeksiyonunun ülkemizde yayılması ile birlikte Sağlık Bakanlığının yapmış olduğu son atamada Başaksehir Şehir Hastanesi bünyesine çok sayıda sağlık personeli alımı yapıldı. Bizler buraya atanan sağlıkçılar olarak hastane açılışına kadar belli hastanelerde çalışmak üzere tercihlerimizi yaptık. Şehir Hastanesine atanan bir hemşire olarak ben de Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki görevime başladım.

İş hayatımın başlangıcında pandemi sürecinin içerisinde olmanın, koranavirüs hastalarıyla birebir ilgilenmenin zor olacağını düşünüyordum ama bunun dışındaki sorunlar beni ve benimle birlikte atanan birçok çalışma arkadaşımı çok daha fazla yormaya başladı.

Çalışmaya başladığımız yerde yeni olmanın verdiği zorluklar var. Hasta yararını gözeterek işi öğrenmeye, kendimizi korumaya ve ortama alışmaya çalışıyoruz. Başakşehir ekibi olarak bizler için bu alışma süreci çok daha meşakkatli. Geçici olduğumuz için bulunduğumuz hastanenin sistemini benimseyemedik, sistem de -insanlar, hastane ekibi, yönetim vs- bizi benimsemedi. Zaten gideceğimiz için hastane bize personel kartı dahi çıkartmadı. Çalıştığımız kartlı birimlere girebilmek için her gün kapı önlerinde bekliyoruz. Gideceğimiz yerde aynı sistem olmayacağı için hastanede kullanılan hastalarla ilgili işlemleri kaydettiğimiz sisteme ağırlık vermememiz, daha çok uygulamaları öğrenmemiz gerektiği söylendi, program şifresi verilmedi. Bu kadar eksik bırakılıp iki hafta içerisinde bireysel hasta bakmaya zorlandık.

Bir ayın sonunda şehir hastanesine geçiş işlemlerimizi yapmak üzere hastanede olmamız gerektiği ile ilgili bir mesaj aldık. Sicil biriminde saatlerce bekletilip açıklama dahi yapılmadan geçiş işlemimizin iptal olduğu, bayram sonrası olabileceği söylendi. Aynı gün bunun stresiyle çalışmaya kaldığımız yerden devam ettik. Bayram sonrası verilen haberle havalimanına yapılan Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesinde görevlendirildiğimizi öğrendik. Üstelik görev süremizi bile bilmiyoruz. Belirsiz bir sürecin içinde bırakılıyoruz. Bizimle birlikte ataması olup diğer hastanelerde çalışan arkadaşlarımız hastanenin açılması ile şehir hastanesindeki yerine geçti ve görevine başladı. Sadi Konuk grubu ise mağdur oldu. Birçok arkadaşımız konaklama sıkıntısı içinde. Ayrıca orada çalışacağı için Başaksehir bölgesinden ev tutanlar, ciddi kira ve depozito ödeyenler, ulaşım sıkıntısı yaşayanlar var.

Böylesi belirsiz bir sürecin içinde, yoğun stres altındayken ruh sağlığımızı koruyabilirsek koronavirüse karşı da çok daha güçlü korunabilecek ve hasta bakmaya devam edebileceğiz.

Editör: TE Bilisim