Eskişehir Sağlık Sen şube başkanı Hasan Hüseyin Köksal'ın Yunus Emre Devlet Hastanesi'nde yaşanan olaylara ilişkin yaptığı açıklama ise şu şekilde;

"Geçtiğimiz günlerde Yunus emre Devlet Hastanesi’nde yaşanan ve kamuoyuna intikal etmiş elim olay bizleri derinden üzmüştür. Pandemi gibi zorlu bir süreçten geçen fedakâr sağlık çalışanların ın bu tip olaylar ile gündeme gelmesi bizleri derinden üzmektedir.

Doktor Samet Temel Yunus Emre devlet hastanesinin bir çalışanıdır. Bir parçasıdır. Makinenin dişlilerinden bir tanesidir. Hastane İdaresi ile yaşanan daha önceki nöbet ücreti ve doğrum servisi çalışma düzeni itirazları konusu nedeni ile dilekçe cevap şeklinde geçen süreç sebebi ile Kınama cezası almıştır. Bu sebeple de 2 ay geçici görevle Sivrihisar Devlet Hastanemize görevlendirilmiştir. Ancak hala Yunus Emre devlet hastanesinin kadrolu bir çalışanıdır
Sağlık çalışanlarımız başta olmak üzere devletimiz ve milletimiz eşi benzeri görülmeyen bir felaket ile karşı karşıyadır. Sağlık çalışanlarımızın elbette tüm hak arama mücadelesinde hep olduğu gibi yanındayız. Ancak hakkımızı hukuk çerçevesinde ararken sağlık yönetiminin de sağlık çalışanları olduğunu ve oldukça zor bir süreci yönettiğini unutmamamız gerekiyor. Özgürlüklerimiz ve haklarımız çalışma arkadaşlarımızın hukukunun başladığı yer ile sınırlı olmalıdır. Samet temelin de makinenin diğer dişlisi olan emektar sağlık ekipleri ile uyum ve çalışma sıkıntısı, iletişim zorluğu çektiği aşikardır. Bu zor dönemde "Ötekimiz" yoktur. "Kolaylaştırın, zorlaştırmayın! Müjdeleyin, nefret ettirmeyin!" öğüdünü hiç unutmadan birbirimize destek olmak zorundayız. Meseleyi şahsileştirmek, siyasallaştırmak, taraflaştırmak, bir hain çıkarma girişimi tüm sağlık çalışanlarımızı incitir.

Yaşanan olay sonrası sosyal medyada birçok yorum ve paylaşım yapılmıştır. Mağdur olan anne ve anne adaylarının açıklamalarını gördük, görüyoruz. İdari bir karar alınmış ve uygulanmıştır. Burada en büyük mağduriyet anne ve anne adaylarımızdır. 9 aylık gebelik izlemi olan ve gebeliğinin 6. ayında olan anne adayları Sivrihisar İlçesine gidip muayene/izlemini mi yaptıracak? Ani alınan yönetim kararları sonucu doktor ile idare arasındaki sürtüşme hasta mağduriyeti ne sebep olmuştur. Adli ve idari kanallara ulaşan olaylar silsilesi sonucunda en büyük mağduriyeti vatandaşlarımız yaşamaktadır. Konunun ilgililerini itidale davet ediyoruz.

Değerli basın mensupları;

Şehrimizin kıymetli karar vericileri ve büyükleri, milletimizin daha iyi hizmet almasına vesile olması için vekil tayin ettiği değerli insanlar;

Biz Sağlık Sen ailesi olarak gerek yönetici gerekse çalışan tüm üyelerimizin yanındayız ve hiçbirinin ayağına taş değsin istemeyiz. Yaşanan bu olayda her iki tarafta bizim üyemizdir ve bizim için kıymetlidir. Gönül isterdi ki olaylar bu boyuta gelmeden kişilerarası insani ilişkilerle çözülsün ancak iş yükünü ve pandeminin stresini kaldıramayan idareci arkadaşlarımız süreci yönetmekte sıkıntı yaşamıştır.

Yaşanan olay henüz çok sıcakken görevi sağlık çalışanlarını korumak olduğu halde hastane idaresini koruma yolunu tercih eden bir STK’nın açıklamaları ise TUZ KOKTU dedirtecek cinstendir. Sözüm ona güvenlik görevlilerini koruyormuş gibi vitrine koyarak bir doktorun hak ve hukukunu ayaklar altına almaya çalışan, koruması gereken doktoru hastane yöneticilerine şirin gözükmek uğruna hedef gösteren bu meslek örgütü SAĞLIK SEN’in neden bu kadar güçlü ve önemli bir misyon üstlenmesi gerektiğini bir kez daha kanıtlamıştır.

Doktorumuza işgalci, illegal doktor, illegal çekimler yaptı diyen bu zihniyet, doktorumuzun kendisine açılan soruşturmaya itiraz ettiğini ve bu hakkı aramasının normal olduğunu söylerken, itiraz sonuçlanmadan kendisini suçlu ilan edecek kadar ölçüsünü aşmıştır.

Bir doktorun hukuksuzca ve tebligat yapılmadan odasından zorla çıkartılmak istenmesi çalışma barışını bozmuyor mu? Doktor Samet Temel 2 aylık geçici görevlendirme ile yani GEÇİCİ olarak gitmesine rağmen neden hastane ile hiç alakası yokmuş ve odası boşaltılarak başka bir poliklinik şeklinde kullanılıyor gibi bir algı oluşturmak istenmiştir!

Doktor Samet Temel’e açılan soruşturma içeriği tıbbi mi?

Ahlaki mi?

Doktoru odasından çıkartmak güvenlik görevlisinin görevi midir?

İdare ile sorun yaşayan ve ceza alan ve ilçeye görevlendirme yapılan bir sağlık çalışanın hastaneye girmesi sakıncalı ve yasak mı? İşçi sendikası bu içeriği biliyor mu? Biliyorsa neden kamuoyu ile paylaşmadan geçiyor, bilmiyorsa neden bilmediği konuda suçlayıcı bir tavır takınmıştır?

Eskişehir bunca değerli yatırımları hunharca kullanılsın diye almadı. Sağlık çalışanları ise bunca fedakârlığa koltuklarını korumak isteyenlerin keyfiyeti için değil milletin sağlığı için katlanıyor.

Tüm dünya korona ile mücadele sınıfta kalmışken ağır şartlarda çalışarak ailesinden ödün veren ve destan yazan sağlık çalışanlarımızın başarısı bu olaylar ile gölgede kalmaktadır. Bütün sağlık çalışanları yorgun ve tükenmiş olduğu aşikarken bu tarz konularla gündemi meşgul etmek şehrimizi ve sağlık çalışanları üzmektedir.

Doğru iletişimle çözülecek konuların şu anda bulunduğumuz bu boyuta gelmesi camiamız adına üzüntü vericidir. Ülkemiz de en büyük problem artan covid vakaları ve pandemi ile mücadele iken Eskişehir de en büyük problem in skandal yönetim kararları ile sağlık çalışanların üzerinde artan baskı olması oldukça üzüntü vericidir.

Bu olayda olduğu gibi Eskişehir sağlığında gündeme gelen pek çok olumsuz meselede devletimizi temsil eden İdarecilerimizin devletin saygınlığına gölge düşürecek, milletimizin daha iyi hizmet almasına engel olacak 18 yılda ilmek ilmek dokunan büyük yatırımlara gölge düşürecek ve kahraman sağlık çalışmalarımızın emeklerini heba edecek tutum ve davranışlardan kaçınmaları gerekmektedir.

Ateşe benzin dökmenin kimseye bir faydası yoktur. Mağdur olan yine Eskişehir halkıdır. Son 1 yıldır savunduğumuz gibi kahraman sağlık çalışanlarımızın özlük haklarını arama mücadelesi ile gündemde olması gerektiğini düşünüyoruz.

Sayın Bakanımızdan, şehrimizin vekil tayin ettiği kıymetli büyüklerimizden; şehrimizde son dönemde yaşanan skandallara gecikmeden çözüm bulunmasını ve gerçek gündemimiz olan sağlık çalışanlarımızın haklarını teslim ederek pandemi mücadelemizi güçlendirmesini bekliyoruz.

SAĞLIK SEN olarak her konuda olduğu gibi bu olayında sonuna dek takipçisi olacağız ve sağlık çalışanlarının hakkını aramaya devam edeceğiz."
Editör: TE Bilisim