Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Derince Eğitim Araştırma Hastanesi’nde görev yapan sağlık çalışanlarını ve sendika üyelerini ziyaret etti. 
Çeker ziyaret sonrası açıklamalarda bulunarak “Sağlık çalışanları ekonomik sıkıntı çekmektedir. Geçmişte sağlık çalışanlarının maaşları kamuda en üst sıralarda yer alırken bu gün maaşları en alt sıralara düşmüştür. Dolayısı ile günümüzde kamuda en düşük maaşı alan kesim sağlık çalışanlarıdır. Sağlık çalışanları almış oldukları maşlar ile geçim sıkıntısı çekmektedir. Kamu İşvereni sağlık çalışanları için ekonomik paket açıklamalı, enflasyon canavarından sağlık çalışanlarını kurtarmalı, çalışma hayatında yaşamış oldukları sorunların çözülmesi için gayret sarf etmeli” şeklinde konuştu.

“Bütün siyasi partiler, seçimlerden önce kamuoyuna açıkladıkları ve seçim beyannamelerinde yer verdikleri 3600 ek göstergenin bir an önce hayata geçirilmesi için iş birliği yaparak sözlerini tutmalıdır” diyen Çeker, “Özellikle kamu işvereni artık ipe un sermekten vazgeçmeli 3600 ek göstergenin çalışama hayatında uyarlanması için gerekli yasal düzenlemeleri yapmalı emeklilik yaşı gelmiş sağlık çalışanın dört gözle beklemiş olduğu 3600 ek gösterge kamu bütçesine yük getirmemektedir. Kamu işvereni sağlık çalışanlarına vermiş olduğu 3600 ek gösterge sözünü tutmalıdır” ifadelerini kullandı.

Sağlık sektöründe sözleşmeli idareci dönemine son verilmesi gerektiğini de belirten Çeker, “Liyakat ve ehliyet sahibi idarecilik vasfı olan, devlet terbiyesi almış şahsiyetlerin kurumların başına getirilmesi için kamu işvereninin hassasiyet göstermesi gerekmektedir. Sözleşmeli idareci dönemine geçildiği günden bu yana belli periyotlar ile denetmenler çeşitli kriterleri baz alarak kurum idarecilerine puan vermektedir. Bu puanlar kurum yöneticilerinin karnesidir. Karnesi iyi olan yönetici başarılı sayılır sözleşmesi devam eder. Karnesi kötü olan yöneticinin ise sözleşmesi sonlandırılır. Ne hikmetse bu güne kadar almış oldukları kötü karneden dolayı sözleşmesi sonlandırılan bir yönetici duyulmamıştır” dedi.

Sözlerini sürdüren Çeker, “Sağlık çalışanları olumsuz koşullar altında vatandaşımıza kaliteli ve kolay ulaşılabilir sağlık hizmeti üretmeye çalışırken denetmenlerin kurumları denetlemeleri sonuçlarında kamu işvereninin hiçbir kurum yöneticisinin sözleşmesini sonlandırmaması sağlık sektöründe işlerin iyi gitmediğinin habercisidir. Sağlık çalışanlarının huzur içinde görev yapabilmeleri için ekonomik sorunları çözülmeli, sözleşmeli idarecilikten vazgeçilerek liyakat ve ehliyet sahibi şahsiyetler tarafından kurum yöneticileri imtihan ile belirlenmeli. Demokrasi ışığında kurum çalışanları tarafından yöneticiler seçilmesi için gerekli düzenlemeler yapılmalıdır. Bu yapıldığı takdirde çalışma barışı sağlanmış olur” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim