Değerli Basın Mensubu arkadaşlarım;

Sözlerime başlarken ülke olarak Bekâ mücadelesi verdiğimiz güney sınırımızda, hazırlığı devam eden ve gerçekleşmesi an meselesi olan Barış Pınarı harekâtının Milletimiz, Ülkemiz ve Tüm mazlum milletler için hayırlara vesile olmasını, Kahraman ordumuzun burnu bile kanamadan mansur ve muzaffer olmasını Cenab-ı Allahtan niyaz ederim.

Değerli Basın Mensupları;

Sağlık-Sen Çankırı Şubesi olarak 2018 yılı Ağustos ayında olağan kongremizi gerçekleştirerek yeni yönetimimiz ile görevimize başladık. Kongreden bu yana zaman zaman hakkımızda çıkan dedikodu nevinden yapılan tezviratları dikkate almayarak şer odaklara prim vermek istemedik ancak; bu son olaylarda sendikamız aleyhine oluşturulmak istenen algıyı ve şer odaklarının algısına kapıldığına üzülerek şahit olduğumuz kişileri görünce böyle bir açıklamanın gerekli olduğu kanaatine vardık.

Bildiğiniz gibi son günlerde bazı basın(!) yayın organlarında ve sosyal medya hesaplarında Çankırı Devlet Hastanemizde yaşanan idari bir soruşturma üzerinden, Sendikamızın hedef alındığına şahit olduk. Bu saldırılar en hafif tabirle haysiyetsizce iftiralardan ibaret, tamamen asılsız, belgesiz, karalama ve çarpıtma haberlerden ibarettir. Bu mesnetsiz iddiaları ortaya atanların asıl maksatları; üyesinden aldığı güçle Sağlık alanında başarılı işlere imza atmış sendikamızı, Şube Başkanından en uçtaki teşkilat mensubuna kadar yıpratmak, güvenilirliğini sorgulatmak ve meşru alanda rekabet edemediği sendikamızı iftiralarla alt etme çabasından başka bir şey değildir.

Çankırı Devlet Hastanesinde birçok ilimizde olduğu gibi acil servis bölümüne entegre çalışan personelimize 2014 yılından beri ödenen acil servis fark ücretinin, yeni yönetmelikle  2018 kasım ayında mevcut hastane idarecilerimiz tarafından kaldırılan acil fark ücretinin, bu  yeni oluşmuş bir durum gibi idari soruşturmaya konu edilmesiyle başlayan süreçte, bazı sağlık idarecilerinin çanak tutması neticesi olay, sanki sağlıkta ciddi bir yolsuzluk ve hırsızlık varmış algısına çevrilmesi, maksatlıdır art niyetlidir. Birçok kurum ve kuruluşta memurların çalıştığı birimlerin durumuna göre bu tarz ek ödemeler yapılmakla birlikte Hastanemizde de bu tip personel ödemeleri vardır. Kaldı ki; soruşturma ve müfettiş incelemesi neticesi usulsüz bir ödeme yapıldığı tespit edilirse de memurlara zimmet çıkarılıp tahsilatı yapılır. Bu durum her kurumda böyle olduğu gibi Çankırı Devlet Hastanemizde de böyledir.

Değerli Basın Mensupları;

Tüm bunlarla birlikte erdemliler hareketi olan Konfederasyonumuz Memur-Sen ve Sendikamız Sağlık-Sen teşkilatlarında, yanlış anlaşılmalara sebebiyet verecek kadar dahi kusur işleyen arkadaşımızın görevde kalması mümkün değildir. Çünkü kimse bu onurlu davamızın, emek mücadelemizin üstünde değildir. Diğer taraftan hiçbir yanlışı olmadığını kesin olarak bildiğimiz bir tek teşkilat mensubumuzu; ilkeli duruşlarıyla birtakım şer odaklarını rahatsız etti diye de, iftira çetesine kurban etmeyeceğimizi, bu müfterin yakalarını, yargı önünde hesaplaşmadan bırakmayacağımızı da buradan kamuoyuna bildirmek istiyorum.

Üyelerimizden aldığımız güç ile daima haklının ve hakkın yanında olmakta kararlı olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bu vesileyle tüm üyelerimize ve teşkilatımıza da bu müfterilere prim vermedikleri, her zaman çözümün paydaşı olmuş Sendikamıza sahip çıktıkları için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Saygılar sunuyorum.

Tuna DİNÇ

Çankırı Şube Başkanı