Çankırı Sağlık SEN Başkanından Basın Açıklaması

Değerli Basın Mensubu arkadaşlarım;

Sözlerime başlarken ülke olarak Bekâ mücadelesi verdiğimiz güney sınırımızda, hazırlığı devam eden ve gerçekleşmesi an meselesi olan Barış Pınarı harekâtının Milletimiz, Ülkemiz ve Tüm mazlum milletler için hayırlara vesile olmasını, Kahraman ordumuzun burnu bile kanamadan mansur ve muzaffer olmasını Cenab-ı Allahtan niyaz ederim.

Değerli Basın Mensupları;

Sağlık-Sen Çankırı Şubesi olarak 2018 yılı Ağustos ayında olağan kongremizi gerçekleştirerek yeni yönetimimiz ile görevimize başladık. Kongreden bu yana zaman zaman hakkımızda çıkan dedikodu nevinden yapılan tezviratları dikkate almayarak şer odaklara prim vermek istemedik ancak; bu son olaylarda sendikamız aleyhine oluşturulmak istenen algıyı ve şer odaklarının algısına kapıldığına üzülerek şahit olduğumuz kişileri görünce böyle bir açıklamanın gerekli olduğu kanaatine vardık.

Bildiğiniz gibi son günlerde bazı basın(!) yayın organlarında ve sosyal medya hesaplarında Çankırı Devlet Hastanemizde yaşanan idari bir soruşturma üzerinden, Sendikamızın hedef alındığına şahit olduk. Bu saldırılar en hafif tabirle haysiyetsizce iftiralardan ibaret, tamamen asılsız, belgesiz, karalama ve çarpıtma haberlerden ibarettir. Bu mesnetsiz iddiaları ortaya atanların asıl maksatları; üyesinden aldığı güçle Sağlık alanında başarılı işlere imza atmış sendikamızı, Şube Başkanından en uçtaki teşkilat mensubuna kadar yıpratmak, güvenilirliğini sorgulatmak ve meşru alanda rekabet edemediği sendikamızı iftiralarla alt etme çabasından başka bir şey değildir.

Çankırı Devlet Hastanesinde birçok ilimizde olduğu gibi acil servis bölümüne entegre çalışan personelimize 2014 yılından beri ödenen acil servis fark ücretinin, yeni yönetmelikle  2018 kasım ayında mevcut hastane idarecilerimiz tarafından kaldırılan acil fark ücretinin, bu  yeni oluşmuş bir durum gibi idari soruşturmaya konu edilmesiyle başlayan süreçte, bazı sağlık idarecilerinin çanak tutması neticesi olay, sanki sağlıkta ciddi bir yolsuzluk ve hırsızlık varmış algısına çevrilmesi, maksatlıdır art niyetlidir. Birçok kurum ve kuruluşta memurların çalıştığı birimlerin durumuna göre bu tarz ek ödemeler yapılmakla birlikte Hastanemizde de bu tip personel ödemeleri vardır. Kaldı ki; soruşturma ve müfettiş incelemesi neticesi usulsüz bir ödeme yapıldığı tespit edilirse de memurlara zimmet çıkarılıp tahsilatı yapılır. Bu durum her kurumda böyle olduğu gibi Çankırı Devlet Hastanemizde de böyledir.

Değerli Basın Mensupları;

Tüm bunlarla birlikte erdemliler hareketi olan Konfederasyonumuz Memur-Sen ve Sendikamız Sağlık-Sen teşkilatlarında, yanlış anlaşılmalara sebebiyet verecek kadar dahi kusur işleyen arkadaşımızın görevde kalması mümkün değildir. Çünkü kimse bu onurlu davamızın, emek mücadelemizin üstünde değildir. Diğer taraftan hiçbir yanlışı olmadığını kesin olarak bildiğimiz bir tek teşkilat mensubumuzu; ilkeli duruşlarıyla birtakım şer odaklarını rahatsız etti diye de, iftira çetesine kurban etmeyeceğimizi, bu müfterin yakalarını, yargı önünde hesaplaşmadan bırakmayacağımızı da buradan kamuoyuna bildirmek istiyorum.

Üyelerimizden aldığımız güç ile daima haklının ve hakkın yanında olmakta kararlı olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bu vesileyle tüm üyelerimize ve teşkilatımıza da bu müfterilere prim vermedikleri, her zaman çözümün paydaşı olmuş Sendikamıza sahip çıktıkları için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Saygılar sunuyorum.

Tuna DİNÇ

Çankırı Şube Başkanı

Sercan Yılmaz

YORUM EKLE
YORUMLAR
ATTT
ATTT - 2 hafta Önce

SİZ ÖNCE MAAŞ BORDROLAINIZI YAYINLAYIN MİLLET SEVGİNİZİ GÖRELİM MEMURA YÜZDE 4 SİZE NE KADAR ZAM GÖRELİM

SELİMCAN
SELİMCAN @ATTT - 2 hafta Önce

%4 ZAMMIN NERESİNİ BEĞENMİYORSUN. AZ OLABİLİR AMA ŞÜKRETMEK LAZIM. SAYGILARIMLA.

Hastane çalışanı
Hastane çalışanı - 2 hafta Önce

Bereketli Topraklar
Bereketli Topraklar - 2 hafta Önce

Soyduk yedik demezsiniz elbet. Sorsak masum bir meleksiniz. Biliyoruz ki şeytanda bir melek

attci
attci - 2 hafta Önce

35 yaşındayım 15 yıllık attyim. 10 yıldır uyenızdim. Bekle bekle duzelır duzelir ama duzelmeyeceğinin farkına vardım ve istifa ettim inanın 10yılın vicdanı sızlıyor. Elhamdulıllah da hiç sendıkacılıga karısmadım kimseyle işim gereği uğraşmadım uğraşmam da. Size kimse inanmıyor, inanmalarını istiyorsanız son 10 yılın erıyen maaşlarımızı, alamadıgımız icapları riskli durum ve payları vs vs bu yazınızdan 1 ay içerisinde iade ettirmeniz gerekir. Bunu başarırsanız en azından sözüm ona yanlıs vicdanlarmızı sızlatırsınız. Aksi taktirde sizin vicdanınız sızlar. Tabi sızlar mı muallakta...

sağlıkçı
sağlıkçı - 2 hafta Önce

işe gelseniz yetecek aslında...duyar kasmayın

Anarşist yaren
Anarşist yaren - 2 hafta Önce

Hala hırsızlığın arkasındayız yolsuzluk yok diyorsunuz adam nöbete gitmeden para alsın biride onu idare etsin KB. biride diğer çalışanları zülm etsin Sizde onları AKlayın bravoo yüzsüzlükte sınıf atladınız

Haber
Haber - 2 hafta Önce

sağlıksenin kendi sitelerinde bile bu kadar sendika haberi yok,yeter yapmayın bunların haberini,yazacacaksınızda maaşlarını bindikleri araçlar neyin nesi bir onu anlatsın muhteremler

SELİMCAN
SELİMCAN - 2 hafta Önce

BİLGİLENDİRİCİ BASIN AÇIKLAMALARINIZDAN DOLAYI TEŞEKKÜRLER. SAYGILARIMLA.

SIRADAKİ HABER