Haklarını aramak için eylem yapan sağlık emekçilerine yönelik; 'ek ödeme kesintisi, disiplin cezası, yevmiye cezası, mobbing, sürgün' gibi olaylarla gündeme gelen Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesi'nde, sağlık emekçilerinin mağduriyeti ve sorunları her geçen artarak devam ediyor.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İzmir Şube Eş Başkanı Erkan Batmaz, sendika olarak anket yaptıklarını ve 335 emekçinin katıldığı ankette çalışanların yüzde 80’inin hastanedeki yemeklerden memnuniyetsiz olduğunu belirtirken, yemeklerden memnun olduğunu söyleyenlerin yüzde 3’ü oluşturduğunu söyledi.

Ankete katılanların yüzde 86’sının yemeklerin doyurucu olmadığı konusunda görüş bildirdiğini dile getiren Batmaz, “’Yemekler hep aynı, dalyan köfte yemekten hatta köfte yemekten artık bıktık’ diyen hastane çalışanları, ‘Her hafta sonu bir gün tavuk, diğer gün köfte, pazartesileri de kuru fasulye oluyor. Öğlen çıkan çorbaya su eklenip bulamaç gibi aksam tuzsuz tatsız tekrar önümüze konuluyor. Menüler doyurucu değil. Defalarca geri dönüş yapmış olmamıza rağmen kalori hesabının yapıldığı ve yeterli olduğu söyleniyor ama değil” şeklinde ısrarla yakınmalarını dile getiriyor” dedi.

Yemeklerin özensiz olduğu konusunda çok fazla geri bildirim aldıklarını vurgulayan Batmaz, “Öneriler bölümünde acil servis, yoğun bakım ve ameliyathane çalışanları gibi yemek saatinde çalışmaya devam etmek zorunda kalan ayrıca kampüs içinde yemekhaneye oldukça uzak kalan bölümlere ayrı paketlerle ulaştırılması istendi. Ayrıca geceleri de yemekhanenin açık tutularak çorba verilmesi hijyen konusunda dikkat edilmesi de en sık ifade edilen taleplerdendi. Radyasyona maruz kalan çalışanlar için ise süt ve süt ürünleri verilmesi ve yemekhanedeki içme suyunun değişmesi talepleri vurgulandı” diye konuştu.(Bir Gün)

Batmaz, şunları söyledi: “’Çoğu zaman dışarıdan yemek sipariş etmek zorunda kalıyoruz ki maaşlarımız asgari ücretin de altında kalmıştır. Lütfen artık sesimizi duyun ve gereği yapılsın’ diyen hastane çalışanları ve yemekhaneden yararlanan öğrenciler, iyileştirme olmadığı takdirde yemek boykotu vb tepkilerle taleplerini duyurmaya devam edeceklerini söylediler.”

Editör: TE Bilisim