Açıklamalarına devam eden Çakmak  Sağlık il müdürlüğü Ankara vs yerlere sadece kendisine rant sağlayacak kişileri idareci yapabilmek için liste taşır olmuş .. Saatlerce kapalı kapılar arkasında yetkili arkadaşlarımızın? Malum sendika başkanı ile kimi nereye idareci yapsak pazarlığı yaptığını öğrendik dedi.

Not:Sağlık Bakanlığında hizmetli kadrosunda bulunan bir personel Veri Hazırlama Kontrol işletmeni olabilmek için 3 yılda bir açılan sınava girmesi ve mülakatta başarılı olması gerekiyor. Ancak sözleşmeli yöneticilik için lisans mezunu ollmak yeterli.  Uygulanacagı söylenen vermlilik karne parametereleri  uygulanmıyor. İl Sağlık Müdürleri karne puanı başarısız olanlar ilede  sözleşme imzalamaya devam ediyor. Bakanlıktan dönende yok.

Çakmak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda:

"Hastane başhekimine ekibi ile istişare yapmıyor deyip tek adamlıkla suçlayan malum sendika başkanı ;

alandan hiç bir kimse ile istişare yapmadan

Sağlık il müdürlüğü Ankara vs yerlere sadece kendisine rant sağlayacak kişileri idareci yapabilmek için liste taşır olmuş ..

Saatlerce kapalı kapılar arkasında yetkili arkadaşlarımızın ? Malum sendika başkanı ile kimi nereye idareci yapsak pazarlığı yaptığını öğrendik ..

Bu iddalar doğru ise Ne etik değerlere nede söylenen ve verilen sözlerine ruhuna uygun bir duruş olur ..

Samsun’un sağlığı malum senin kendi çıkarları için ısrarla idareci yapmak istediği bu kişilere asla teslim edilmez .." dedi.

Editör: TE Bilisim