Memur ve memur emeklisine yapılan zamları eleştiren KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik 27 Ağustos 2021 Cuma günü memurları iş bırakma eylemine davet etti.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik “27 Ağustos 2021 Cuma günü bir günlük hizmet üretmeme eylemine katılmaya çağırıyoruz" dedi.

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin merak beklediği 2022 – 2023 yılı’nda memur ve memur emeklisine yapılacak maaş zammı açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından açıklanan zam oranlarına göre 2022'nin ilk altı ayı için yüzde 5, ikinci altı ayı için yüzde 7 oranında zam yapılırken 2023'ün ilk altı ayı yüzde 8, ikinci altı ayı yüzde 6 ve enflasyon farklarından oluşan zam yapıldı.

MEMURLARA 27 AĞUSTOS GÜNÜ İŞ BIRAKMA EYLEMİ ÇAĞRISI

Memur ve memur emeklisine yapılan maaş zammına çok büyük tepkiler geldi. Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik 27 Ağustos 2021 Cuma günü iş bırakma eylemi yapacaklarını duyurdu. Bozgeyik yaptığı açklamada “Tüm kamu emekçilerini, kendilerine dayatılan sefalet-yoksulluk ve güvencesizlik mutabakatına karşı tepkilerini göstermek üzere üretimden gelen gücümüzü kullanmaya, 27 Ağustos 2021 Cuma günü bir günlük hizmet üretmeme eylemine katılmaya çağırıyoruz. Bizleri yıllardır siyasi iktidarın ve yine bu iktidarın Hakem Kurulu’nun iki dudağı arasından çıkacak kararlara mahkûm eden mevcut sisteme karşı, grev hakkı ile tamamlanmış gerçek toplu sözleşme sistemi için mücadelemizi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak : Milli Gazete

Editör: TE Bilisim