Evde kalana evini yenileme fırsatı

Devreye giren ‘4'lü kredi paketi evininin eşyasını yenilemek isteyenlere de fırsat sunuyor. Ayda 546 lira taksitle tüm beyaz eşya ve mobilyaları yenilemek mümkün.

Koronavirüs nedeniyle 2.5 aydır eve kalan Türkiye, peş peşe normalleşme adımları atıyor. Bu adımlar önceki gün kamu bankalarının adımlarıyla da desteklendi. Açıklanan 4’lü kredi paketi ile konut, araç ve tatil için tarihin en düşük kredi imkanları sunulurken paket, evindeki eşyasını yenilemek isteyenlere de büyük fırsat sunuyor. Biri yüzde 0.55, diğeri 0.82 faizle sunulan ve ‘sosyal hayatı destek kredisi’ adını taşıyan paket ile anlaşmalı firmalardan 3-30 bin TL aralığında kredi kullandırılacak. Yapılan hesaplamaya göre alınacak 20 bin liralık kredi ile bir evin beyaz eşya ve mobilyalarını aylık 546 lira ile baştan aşağı yenilemek mümkün.

PAZARLIK ŞANSI YÜKSEK

Piyasada halen yerli markaların satışa sunduğu buzdolabı, çamaşır makinesi, televizyon, bulaşık makinesi ve fırından oluşan bir seti 8.500 liraya almak mümkün. Şayet yatak odası, oturma odası ve yemek odası takımını da yenilemek isterseniz 11 bin liraya yenileyebilirsiniz. Ancak bu rakamı firmaların ‘çeyiz paketi’ veya ‘düğün paketi’ adı altında yaptıkları kampanyalardan yararlanarak ya da toplu alım yapıldığı için aşağı çekmek mümkün. Eve alınacak 20 bin liralık eşya için kullanılan kredinin maliyeti ise kullanıma sunulan kredi seçeneğine göre değişiyor. ‘Firma katkı paylı’ tüketici kredisinde 20 bin liranın maliyeti 22 bin 904 lira olacak. 6 ayı ödemesiz olan 30 ayda ödenecek kredinin taksiti ise 763 lira. Ancak bu kredinin devreye girmesi için önce bankalar firmalarla anlaşacak. Ardından anlaşma yapılan firmalar bankaların web sitesinde yayımlanacak.

UCUZ KREDİ KAMPANYASINA İKİ YENİ ‘KATILIM’

Kamu bankalarının önceki gün açıkladığı dörtlü finansman paketine kamu katılım finans kuruluşları Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım da eklendi. Kredinin hayırlı olmasını dileyen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da “Hep söylediğimiz gibi birlikte başarıyoruz” dedi. Hayata geçirilen 4 finansman paketi şöyle:

• Sıfır konutlar için yüzde 0.64’le finansman imkanı sunulacak. İkinci el konutta bu rakam 0,74 olacak.

• Sıfır kilometre binek araç veya ticari araç satın alacaklara aylık yüzde 0,49-0,69, ikinci el araçta 0,82 oranla finansman sağlanacak.

• Tatil için de finansan oranı 0.67 olacak.

KAMPANYA FIRSATÇILARINA GEÇİT YOK

Kamu bankaları, finansman imkanını ürün veya hizmetlerinde fiyat artışı olarak müşterilere yansıtan firmaların kredi paketi kapsamı dışına çıkartılacağını duyurdu. Önceki gün açıklanan 4’lü kredi paketiyle ilgili Ziraat Bankası, Halkbank ve VakıfBank’tan yapılan ortak açıklamada “Kredi imkanını müşteriye yansıtan firmalar kredi paketi kapsamı dışına çıkartılacaktır. 27 Mayıs sonrası fiyat artışı yapmış olan firmalar da zammı geri çekmeleri koşuluyla yeniden kampanyaya dahil olacaktır” denildi.

Editör: TE Bilisim