Faruk Çelik "Cumhurbaşkanımızın sağlık sistemine verdiği değer harcanan milyarlarca sağlanan imkanlar ortadayken başına buyruk ve kamu yönetiminde adalet anlayışından uzak bazı idareciler bu kaynaklara heba ediyorlar. Sendikamızın Sağlık Bakanlığı ile yapmış olduğu toplu iş sözleşmesine sağlık bakanımız imza atmışken bazı kurum müdürleri ve mutemetler türlü bahaneler öne sürerek bu sözleşmeye uygulamıyor ya da çalışanın hakkını geciktiriyor" diye konuştu

Sendika başkanı Çelik açıklamasının devamında şunları söyledi . "Bu durum sağlıkta büyük bir idare boşluğu oluşturmuştur. Salgın ortamında canla başla çalışan canını dişine takan sağlık çalışanları bir de bu belirsizlik ve başıboş yönetim anlayışı ile uğraşmak zorunda kalıyorlar. Uğradıkları psikolojik şiddet, fiziksel şiddet işyeri çalışma barışının olmaması yaşanan huzuruzlıklar, sağlık çalışanlarını mıutsuz ediyor ve  iş verimi düşürüyor. Özellikle Toprak devlet hastanesindeki bazı yöneticiler baskı yıldırma ve mobingi yeni yönetim şekli haline getirdiler.İdareciler tarafından alınan ve birbirinden bağımsız karar karşısında çalışanlar zorla ve kasıtlı olarak hata yapmaya zorlanmaktadır"

"Sağlıktaki bu gidişat Sayın Cumhurbaşkanımızın sağlık sistemine verdiği emeği ihanettir. Öz sağlık İş Sendikası olarak üyelerimizin sağlık işçilerinin bir Sivil Toplum Örgütü olarak da tüm ülkemizi, devletimizi ve  milletimizi ilgilendiren konularda aksayan yönleri ortaya çıkarmak göstermek uyarmak bizim asıl görevlerimiz arasındadır.  Bu durumun takipçisi olduğumuzu herkesin bilmesini isteriz. Ayrıca görevini kötüye kullanan, hatalı kararlara personele kasıtlı olarak hata yaptırmaya çalışan yöneticiler hakkında suç duyurusunda bulunacağız"

Kaynak:http://www.tokathaber.com.tr/cevik-sozlesmesi-belli-olmayan-yonetici-karar-alamiyor/20840/

Editör: TE Bilisim