Gaziantep Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Suriye Görev Gücü Başkanlığında Başkan Yardımcısı olarak görev yapan  Muhammed Öztekin, Sağlık-Sen Gaziantep Şube Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladı.

Memur sendikalarında en fazla üyesi olan sendikalarından olan Sağlık-Sen Gaziantep şube Başkanlığı'daki 17 yıllık saltanatı sona erdireceklerini ifade eden ve önemli projelerle yol çıktıklarını söyleyen Muhammet Öztekin, 'Sağlıkta Birlik' sloganıyla büyük bir aile ortamı oluşturacaklarını vurguladı.

Ani bir kararla normal tarihinden erkene alınarak karambole getirilmeye çalışılan seçimlere en iyi cevabı sandıkta vereceklerini de söyleyen Muhammed Öztekin, sendikanın itibarsızlaştırılmasına ve kurumsal kimliğine zarar verilmesine izin vermeyeceklerini aktardı. Öztekin, sağlık çalışanları için yapmayı planladıkları projeler ile son vermek istedikleri uygulamaları da açıklayarak her anlamda sağlık çalışanlarının genel çıkarını gözeteceklerini belirtti.

ÖZTEKİN ADAYLIĞINI AÇIKLADI
Gaziantep Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Suriye Görev Gücü Başkan Yardımcısı olarak görev yapan ve sağlık camiasında bir süre idarecilik yaparak sevilen bir sima olan Muhammed Öztekin sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımla adaylığını açıkladı. Ayrıca Sağlıkta Birlik Hereketinin "baskın seçim" olmasına rağmen tüm kurumlara gerekli sayıda delege adayı başvurusunda bulunduğu öğrenildi.


İŞTE O MANİFESTO NİTELİĞİNDE AÇIKLAMA

Kıymetli sağlık çalışanlarımıza ve Gaziantep Kamuoyuna:
“İnsanı yaşat ki, Devlet yaşasın” düsturu ile canla başla çalışan, pandemide en ön safta yılmadan, cansiparane, fedakarca mücadele eden sağlık çalışanlarının ülkemizdeki en önemli meslek ve aynı zamanda sivil toplum örgütlerinden biri olan Memur-Sen konfederasyonuna bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Gaziantep şubesinin 6. Olağan genel kurulunda adaylığımızı açıklamak üzere bu bildiriyi yayınlamaktayız.

Yeni bir seçim arefesinde; “SAĞLIKTA BİRLİK” sloganı ile çıktığımız bu yolda, düsturumuz sağlık çalışanlarının genel hak ve menfaatlerini gözeterek mağduriyetlerini gidermek, her zaman sağlık çalışanlarının yanında olarak sağlık çalışanlarını bir ve büyük bir aile haline getirmektir. Yapacağımız çalışmalar tüm üyelere eşit, liyakat esaslı ve şeffaf olacak ve her durumda yanlış hiçbir işin altına imza atmayacak, sendikamızı hak ettiği noktaya ulaştırmak için canla başla mücadele edeceğiz.

Önümüzdeki 3 ay içerisinde yapılması planlanan olağan kongrenin delege seçimleri apar topar ve yangından mal kaçırırcasına erkene çekilmiştir. Normal şartlarda 2022 Temmuz ayında yapılması gereken delege seçimleri başvurularının 18-20 Mayıs itibariyle başladığı mevcut yönetimce duyurulmuştur. Bizleri hazırlıksız yakalamayı amaçlayarak 17 yıldır sürdürdüğü başarısız ve vizyonsuz yönetimini devam ettirmeyi amaçlayanların tüm çabalarına rağmen, gerekli sayıda delege adayı başvurusu yapılmış bulunmakla birlikte, mevcut zihniyete sizlerin de desteğiyle sandıkta gereken cevabı vereceğimize inancımız tamdır.

Sendika kimsenin babasının malı değildir! Bu sendika sahipsiz hiç değildir! Sendikanın gerçek sahipleri üyeleridir. Hiç kimsenin üyelerin sırtına basarak Sendikamızı menfaatleri için kullanmaya, Sendikamızın kurumsal kimliğine zarar vermeye ve Sendikamızın itibarını ayaklar altına almaya hakkı yoktur ve Biz buna asla müsaade etmeyeceğiz.

BİZ NE İSTEMİYORUZ?

Biz, zamanını ve enerjisini sendikaya ayırmak için kamudaki görevinden ayrılıp, maaşını sendikamızdan -üyelerin maaşından kesilen aidatlardan alan- kişinin sendikal işler hariç her şeyle ilgilenmesini istemiyoruz.

Biz, sadece seçim senesi turnuva düzenleyen, konser düzenleyen, dar çerçevede kahvaltı veren ve bunlarla da üyeleri kandıracağını ve mevcut düzene devam edebileceğini düşünen böylelikle üyelerin aklıyla dalga geçen bir anlayış istemiyoruz.

Biz, Şiddete uğrayan sağlık çalışanını telefonla aramaya bile tenezzül etmeyen, üyelere tepeden bakan, böylelikle çalışan sayısı artmakta iken üye oranını her geçen gün düşüren, ‘küçük olsun benim olsun’cu, üyenin iyi gününde/kötü gününde yanında olmayan bir sendikal anlayışı istemiyoruz.

PEKİ BİZ NE İSTİYORUZ?

Biz, canla başla, fedakarca görev yapan sağlık çalışanlarının maaşından yapılan kesintilerin her kuruşunu üye için harcayan, sendikanın tüm imkanlarını üyeler için seferber eden bir anlayış istiyoruz.

Biz, öncelikle sağlık çalışanlarının şiddete maruz kalmaması için gereken tüm tedbirleri alan, şiddete uğradığında veya bir haksızlığa maruz kaldığında ise yanına ilk gelen ve sonraki süreçleri sonuna kadar takip eden bir anlayış istiyoruz.

Biz, Herkesin kolayca ulaşabileceği, derdini, meramını rahatlıkla anlatabileceği bir sendikal yapı istiyoruz.

Biz, sendikada adam kayırmacılık yapmayacak, tüm üyelere eşit mesafede olacak bir anlayış istiyoruz.

Biz, üyelerin sahadaki özlük, sosyal ve diğer taleplerine kayıtsız kalmayacak, üyelerin gür sesi olacak bir sendikal vizyon istiyoruz.

Biz, kararlıyız, haklıyız ve sizlerinde desteğiyle kazanacağız inşallah.

Bu duygu ve düşüncelerle, “Sağlıkta Birlik” sloganı ile başlattığımız hareketimize gönülden destek veren tüm sağlık çalışanı arkadaşlarıma teşekkür ediyor, sürecin sendikamız için hayırlı olmasını diliyor, hepinizi saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum.(Gaziantep Güneş)

Editör: TE Bilisim