Türk Sağlık-Sen Kayseri Şubesi, Kayseri Şehir Hastanesi’nde pandemi servisinde çalışan hemşirenin whatsapp grubunda başhekim yardımcısının “Tutanak tutun, ben onların çarklarına tükürürüm" mesajına, ‘üslubunuz hoş değil’ dediği için görev yerinin değiştirilmesine tepki gösterdi. Sendika üyeleri başhekimlik önüne ‘Mobbinge Hayır’ yazılı çelenk koyarken, hemşire Zeliha Kadak’a disiplin soruşturması başlatıldığı öğrenildi.

Kayseri Şehir Hastanesi Başhekimlik önündeki ‘Şehir Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü mobbinge son vermeli’ konulu basın açıklamasına, Türk Sağlık-Sen Kayseri Şube Başkanı Kamil Ünal ve sendika üyelerinin yanı sıra, hemşire Zeliha Kadak, eşi Ahmet Kadak, kızı Gizem Kadak katıldı.

Türk Sağlık-Sen Kayseri Şube Başkanı Kamil Ünal yaptığı açıklamada, şunları söyledi: “Covid-19 salgınına karşı Kahraman Sağlık Çalışanı Hemşiremiz Zeliha Kadak evinden, ocağından, eşinden ve çocuğundan ayrı, hasret dolu gözyaşlarıyla cephede kahramanca destansı bir mücadeleyle tarih yazmıştır. Tek gayesi, Türk Milletine sağlık hizmeti sunmak, ayrı kaldığı eşi ve kızının da sağlıklarını tehlikeye atmamaktı. Kendisine can siper hane mücadelesi için sizlerin huzurunda teşekkür ediyoruz.

Ancak, sizlerin huzurunda teşekkür ettiğimiz Hemşiremiz Zeliha Kadak, Pandemi Servisinde Ramazan Ayı içerisinde nöbetçi olduğu gün, geç gelen iftar yemeği için “Pandemi Psikiyatri Kulesi Whatsapp Grup” konuşmasından sonra haksız bir uygulamaya maruz kalmıştır.

Pandemi Psikiyatri Kulesi Whatsup Grubuna mesaj yazan ama hemşire hanımın telefon rehberinde kayıtlı olmadığı için ismi görülmeyen, ancak sonradan öğrendiği kişinin Başhekim Yardımcısı Uz.Dr.Halit Baykan olduğunu dikkatlerinize sunarak, Grup konuşmasından bir bölümünü sizlerle paylaşmak istiyorum.

-Hemşire Zeliha Kadak “Evet yarım saat oldu halen iftar yemeğimiz gelmedi. Başka servisler nasıl acaba…”

-Uz.Dr.Halit Baykan “Tutanak tutun.Ben bunların çarkına tüküreyim.”

-Hemşire Zeliha Kadak “Bu nasıl bir üslup, çözümü böyle mi üretiyorsunuz.”

-Uz.Dr.Halit Baykan “böyle yapılan işe,böyle üslup az bile.”

-…

-Uz.Dr.Halit Baykan “Sultan Hanım arkadaşlar ayrı,ayrı tutanak tutup size versinler, ben gerekeni yapayım. Ayrıca şirket yetkilileri biraz önce aradı ve özür dilediler. Özür babında arkadaşlara şimdi ilave ikramlarda bulunacaklar. Bir daha tekrar etmeyecekler diye söz verdiler.”

-Hemşire Zeliha Kadak “Ben yarım saat geç geldi diye kızmış olabilirim, ama kimseye hakaret etmedim. Hepinizden özür dilerim.”

-Uz.Dr.Halit Baykan “Bu olayı da kapatalım. Herkes kendi payına düşeni bu akşam düşünerek alsın. Ben de dahil.”

Kıymetli Basın Mensupları, Başhekim Yardımcısı Uz.Dr.Halit Baykan’ın “Bu olayı da kapatalım. Herkes kendi payına düşeni bu akşam düşünerek alsın. Ben de dahil.” demesi, Hemşire Zeliha KADAK’ın ise “Ben yarım saat geç geldi diye kızmış olabilirim, ama kimseye hakaret etmedim. Hepinizden özür dilerim.” ifadesi ile yemek şirketi yetkililerinin hatasını kabul ederek, özür dilediği halde, canını hiçe sayarak pandemi servisinde gönüllü olarak çalışan Hemşiremiz Zeliha Kadak’ın, kutsal ramazan ayında 30 dakika geç gelen iftar yemeğini sorguladığı için 24 saat içerisinde sözlü ve yazılı ifadesine başvurulmadan, isteği dışında görev yeri değiştirilmiştir. Şimdi Şehir Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Sultan Şahin’e soruyorum.

*Hemşire Zeliha Kadak suçlu ise neden idari soruşturma başlatmadınız?

*Hemşire Zeliha Kadak suçsuz ise neden ivedilikle görev yerini değiştirdiniz?

*Görev yerini neye istinaden değiştirdiniz?

*Birilerine şirin gözükmek için mi yaptınız?

*Her hakkını arayan kahraman sağlık çalışanlarının yerini mi değiştireceksiniz?

*Her hakkını arayan kahraman sağlık çalışanları hakkında sudan sebeplerle soruşturma mı açtıracaksınız?

*Müdürlüğünüze bağlı birimlerde görev yapan kahraman sağlık çalışanlarına bu cezayı vererek mobbing mi uyguluyorsunuz ?

Unutmayınız ki, oturduğunuz makamlar hizmet makamlarıdır. Personenele mobbing uygulama yeri değildir. Ne demiş Hz.Mevlana; Kusur bulmak için bakma birine, bulmak için bakarsan bulursun. Kusuru örtmeyi marifet edin ! işte o zaman kusursuz olursun.

Umut ediyoruz ki; bundan sonra hakkını arayan personelin yeri değiştirilmez, idareciler mobbing uygulamaz, üzerlerine düşen görevleri hakkaniyet ölçüsü içerisinde, sendikal ayrımcılık yapmadan yerine getirirler. Katılımlarınız için hepinize teşekkür ediyor, Kahraman Sağlık Çalışanlarımız önünde bir kez daha saygıyla eğiliyorum.”

“EŞİMİN ONURE EDİLMESİNİ BEKLERKEN…”

Ünal’ın açıklamasının ardından mikrofon uzatılan hemşire Zeliha Kadak’ın eşi Ahmet Kadak, “Bu konu bizi derin bir üzüntüye sevk etti. Vicdanımız rahatsız olduğu için biz bu konuyu sosyal medyada paylaşma kararı aldık. Bu konu tek benim eşim ile ilgili değil, çalışan sağlık personelinin sesi olmak istedik. Eşimin onure edilmesini beklerken, 24 saat içerisinde yerinin değiştirilmesini kamuoyunun takdirlerine bırakıyorum. Amacımız şahsi değil, hiçbir beklentimiz yok, bu tür olayların bir daha yaşanmaması dilek ve temennide bulunuyorum” diye konuştu.

“HEMŞİRELERİMİZİ SÜRÜLMEYE LAYIK GÖRÜYORLAR”

Hemşire Zeliha Kadak’ın kızı Gizem Kadak da “Annemin gönüllü olarak kahramanca çalıştığı yerden bir gün içerisinde görev yeri değiştirildi. Sadece benim anneme değil, pandemi servisinde gönüllü çalışan hemşirelerimizi sürülmeye layık görüyorlar. Hiçbir çıkarımız yok, sadece annemizi ve hemşireleri savunmak istedik” ifadelerini kullandı.

HEMŞİREYE DİSİPLİN SORUŞTURMASI

Bu yaşanan olayın ardından hemşire Zeliha Kadak’a disiplin soruşturması başlatıldığı, hemşire Kadak’ın konu ile ilgili hastaneye ifade vereceği öğrenildi.

Açıklamaların ardından sendika üyeleri başhekimlik önüne ‘Mobbinge Hayır’ yazılı çelenk koydular

Editör: TE Bilisim