Kocaeli Halk Gazetesi'nde yer alan haberde
İddialara göre geçtiğimiz Kocaeli Üniversitesi  Radyoloji birimi ile ilgili basına yansıyan bir haberden rahatsız olan hastane yönetimi, haberin faturasını Radyoloji Sorumlusu ve BASK baş temsilcisi Serkan Şahin’e keserek görevden aldı.

HASTANE ÇALIŞANLARI ŞAHİN’E VE CANTÜRK’E TEPKİLİ

Serkan Şahin görevden alındıktan sonra BASK Şube Başkanı Sami Ayyıldız ile beraber Başhekim Nuh Zafer Cantürk’ü ziyaret ederek, görevine neden son verildiğini sorduğu, Başhekim Cantürk’ün ise cevap olarak “Bunda üzülüp kırılacak bir durum yok biz seni daha iyi yerlerde düşünüyoruz.” şeklinde açıklama yaptığı öğrenildi.

CANTÜRK’LE GÖRÜŞTÜKTEN SONRA SAĞLIK-SEN BAŞTEMSİLCİSİ OLDU

İddialara göre Serkan Şahin görüşmenin ardından bu görüşmeden sonra sendikasına ve üyelerine bilgi vermeden bir anda Sağlık-Sen baş temsilcisi olarak atandı.

CANTÜRK SENDİKANIN PAYLAŞIMINI BEĞENEREK TARAFINI BELLİ ETTİ

Görevden alındığında Serkan Şahin’e haksızlık yapıldığını düşünen hastane çalışanları ise Şahin’in bir anda Sağlık Sen’e baş temsilci olarak atandığını duyunca şok uğradıklarını ifade etti. Hastane çalışanlarının tepkisini çeken bir diğer durum ise Başhekim Nuh Zafer Cantürk’ün, sendikanın sosyal medya hesabı Facebook sayfasından Serkan Şahin’in Sağlık-Sen baş temsilcisi olduğunun duyurulduğu paylaşımı beğenip, hayırlı olsun dileklerinde bulunması oldu.

“BAŞHEKİMLİĞİ BIRAKSIN GİTSİN SENDİKA YÖNETİCİLİĞİNE SOYUNSUN”

Tarafsız olması gereken Başhekimlerin, sendika baş temsilcisi olan Serkan Şahin’in yeni görevine kendini alenen belli ederek destek vermesi ve sendika sayfasında bunu paylaşması sağlık çalışanlarının da rahatsızlık yarattı. Şahin ve Cantürk’ün tutumuna tepki gösteren sağlık çalışanları, “Başhekim Cantürk madem ki tarafını belli ediyor, o zaman başhekimliği bıraksın gitsin sendika yöneticiliğine soyunsun” diyerek tepki gösterdi.

Kaynak Linki:https://www.kocaelihalkgazetesi.com/haber/9788496/hastanede-sok-gorevden-alma-sok-atama

Editör: TE Bilisim