Sağlık Sen Rize Şube Başkanı İsmail Yılmaz  sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda;

Sağlık çalışanları için bayramlar anlamsız, yine bayram nöbetleri ve bayramı uzatacak olan idarî izinler, aylık mesai saatini 176 saatten 120 saatlere indirirken, sağlık çalışanları için bir anlam ifade etmeyecektir. Nöbetleri 176 saat mesaiye tamamlanırken, mesai fazlasının ödenmemesi ile yeni mağduriyetlerinin oluşması kaçınılmaz olacaktır.

Başka bir ifadeyle sağlık çalışanlarının idarî izinler de ki mesaileri nöbetten sayılmayacak, çalıştıkları yanlarına kâr kalacaktır.

Kimi kurban keserken, kimi ziyaretleri ile, sevenler birlikte olacak, herkes bayram yaparken sağlık çalışanları kutsal görevlerinin başında olacak, ancak hiçbir hakları ödenmeden...

Acemi kasapların yaraları sağlıkçılar aracılığıyla sarılacak, bayrama kaldıkları yerden devam edecekler, sağlık çalışanları ise gelecek yeni vakalar için hazır kıta bekleyeceklerdir.

Sağlık çalışanlarını anlamak, onların dertleri ile dertlenmek, onları anlatmak oldukça zordur eyvallah, ancak bizde hiç anlamaya, anlatmaya, onların dertleri ile dertlenmeye çalışma -dık ki!

Maddi yetersizlikler, sosyal gereksinimleri karşılanmaması yanında o kadar çok soruşturmalar yaşanıyor ki! Sağlık çalışanları bütün bu olumsuzluklara rağmen başarıdan başarıya koşuyorlar.

Bakanımızın diliyle "onların hakkı ödenmez."

Editör: TE Bilisim