Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu’na bağlı Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Zekiye Bacaksız imzasıyla yayınlanan açıklamada ise skandal iddialara yer verildi.

Sendikanın iddiasına göre; Bu süreçte Başhekimliklere verilen yetkiyle; tanıdık ve iktidara yakın kişiler idari izinli olarak hastanelere uğramadan maaş alırken, farklı görüşte olanlar pandemi kliniklerinden çıkamadan hizmete zorlanıyor. Açıklamada, “İdarecilere bu türden geniş yetkiler verilmesinin makamın olgunluğuna erişememiş yöneticiler için bulunmaz fırsat olduğunu, bu dönemi bir hizmet değil de personele baskı ve tehdit unsuru olarak kullanmalarının önünü açtığını daha önce de pek çok kez ifade etmiştik. Pandemi ile mücadelede sağlık emekçileri hayatlarını kaybederken, iş barışını ve huzurunu bozan bu duruma bir an önce son verilmelidir” ifadeleri kullanıldı.

‘MAĞDUR LİSTESİ DAHİ ÇIKARAMAYAN…’

Son yayınlanan genelgelerde de yine idarecilere yetki verildiği belirtilerek, “Devlet ciddiyetinde yapılması gerekenleri bilmeyen, alınması gereken tedbirleri öngöremeyen, kendi kurumu içinde çalışan personelden mağdur olabileceklerin listesini dahi çıkaramayan bir idare kabul edilemez. Kendi personeli ile ilgili bir genelge çıkarırken bu yazılara paraf ve imza atanlardan hiç kimsenin ‘hamileler ne olacak, süt izni ne olacak, kronik raporlar nasıl alınacak, kanser hastalarımız nasıl korunacak’ diye sormadığını genelgelerin peşi sıra çıkmasından anlıyoruz” denildi.

‘KAPRİSLERLE İŞ YAPAN YÖNETİCİLER…’

Genel Sağlık-İş olarak, sık sık Bakanlığa yazılar yazarak eksiklileri tamamlamaya ve sağlıkçıların mağduriyetlerinin sesi olmaya çalışıldığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

“Siyasi iktidarı da sağlık çalışanlarının sesine kulak vermeye çağırıyoruz. Kişisel kaprislerle iş yapan yöneticilerin, birçok sağlık emekçisini mağdur etmesine göz yumulması kabul edilemez. Başhekimlik, sağlık bakım hizmetleri müdürleri ve hastane müdürleri kapılarında mağduriyetlerini dile getirmeye çalışan sağlık emekçilerini ötekileştiren, dinleyemeyen, oturduğu koltuğun ağırlığını tartamayan kişilere ‘yetki’ adı altında bu kadar geniş bir hareket alanı bırakmanın sonucu belki de hayatını kaybeden sağlıkçı olmaktadır.”

Kaynak:https://www.gunboyugazetesi.com.tr/hastaneye-ugramadan-maas-alan-personeller-kim-53617h.htm

Editör: TE Bilisim