Rzie Sağlık Sen Rize Şube Başkanı İsmail Yılmaz Sosyal medyadan yaptığı açıklamada Memur maaşları ve sağlık çalışanlarının maaşları konusunda bir benzetme yaparak açıklama yaptı.Rzie Sağlık Sen Rize Şube Başkanı İsmail Yılmaz'ın açıklaması;

Rizelinin Kel Simit İstatistiği ile, Memur Maaş Güncellemesi

75 kuruş olan Rize kel simidi 1 TL ye ardından da 1,5 TL ye çıktı, hala memur maaşlarına ve sağlıkta çalışanlara yapılacak zammın istatistikler üzerinden ne olacağını tartışıyoruz.

Rize kel simidi istatistiği ortadadır; %50 memurun hakkı, ekstradan %25 sağlıkta çalışanların hakkıdır.

Raflardaki fiyat artışları, tıpkı Rize kel simidi gibi %75 ı aşmıştır. Fırsatçıların market zincirleri %100, %200 hatta daha fazlasını görebilirsiniz.

Asgari ücrete %50 zam yaparken iş verenin öngörüsü 3100 TL idi, hükümet net 4250 TL zam yaptı. Şimdide memurun işvereni hükümete rağmen, Cumhurbaşkanımızın %50 zam yapmasını bekliyoruz.

Ekstra sağlıkta çalışanlar için uzman hekim 5000 TL, pratisyen hekim 2500 TL, diğer sağlıkta çalışanlar için 1500 TL iyileştirme görüşmeleri yapılmıştı.

Bunlarla ilgili gerekli çalışmalar yapılmış sona gelinmek üzereydi, ufak tefek pürüzler sebebiyle kararname tekrar görüşülmek üzere geri çekilmişti, yeniden görüşülüp karara bağlanmasını dört gözle bekliyoruz.

İstatistikler sizde, Rize kel simidi de buradadır.

Editör: TE Bilisim