Balıkesir Aile Hekimleri Derneği Başkanı olan ve Sevim Say Aile Sağlığı Merkezi’nde görev yapan Dr. Fevzi Turgut yaptığı paylaşımda, “Ey Balıkesir İl Sağlık Müdürü Sayın Fevzi Yavuzyılmaz seni Allaha havale ediyorum . Balıkesir ilinde Aile Hekimliği çalışanlarının tüm vebali üzerine olsun. Cumhurbaşkanlığı genelgesini uygulamayarak sana verilen yetkiyi kullanmadığın için benim başıma ya da ailemin başına esnek çalışma yapamadığım için gelen her şey senin de ailenin de başına gelsin” demişti. “Beddua” olarak değerlendirilen bu paylaşım sonrası sözleşmesi askıya alınmıştı.
Valiliğin izni ile yapılan soruşturma sonunda muhakkik tarafından getirilen teklif üzerine sözleşmenin askıya alınması işlemi sonlandırıldı ve Dr. Turgut 12 Mayıs’ta göreve iade edildi. Konu ile ilgili soruşturmanın ise sürdüğü bildirildi.

“MOBİNGE MARUZ KALMAK İSTEMİYORUZ”

Balıkesir Aile Hekimleri Derneği (BALHED) bu gelişme üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada aile hekimlerinin yaşadığı sorunlara dikkat çekilirken, Turgut’un göreve iadesi içinse “yetmez ama evet” değerlendirmesi yapıldı. Açıklamada şu görüşlere yer verildi:
“Pandemi, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de en çok sağlık sistemini ve sağlık çalışanlarını etkiledi. Salgın süresi boyunca Sağlık Bakanımız tarafından sürekli önemle bahsedilen filyasyonu yapan, hastane polikliniklerinin birçoğunun azaltılmış olması ya da halkımızın gitmek istememesi yüzünden poliklinik hizmetleri hastanelerden daha fazla olan aile hekimleri ve aile hekimliği çalışanları maalesef ek ödemelere ve izinlere esnek çalışma sistemine gelince bir türlü akla gelmediler.

İlgili herkesin yakından bildiği gibi Balıkesir Aile Hekimleri Dernek Başkanımız Fevzi Turgut esnek çalışmaya geçilmesine izin verilmemesi kararı üzerine yapmış olduğu serzenişten dolayı İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 2 ay süre ile görevinden açığa alınmıştı. 12. 05. 2020 tarihinde kendisine tebliğ edilen yazı ile ‘yapılan soruşturma sonucu düzenlenen raporda muhakkik tarafından getirilen teklif üzerine…’ görevine iade edilmiştir. Soruşturma halen devam etmektedir. Meslektaşımızın öngörülen süreden önce görevine dönmesi bizim için elbette sevindirici bir haberdir. Ancak daha da önemlisi son zamanlarda camiamızın üzülerek yaşadığı, pandemi ile mücadele önceliğimizin bile engel olamadığı olumsuzlukları tekrar yaşamak istemiyoruz. Fazladan yapılması gereken işlerde ilk akla gelen aile hekimleri ve Aile Sağlığı Çalışanlarının, iş ödüllendirmeye gelince unutulmasını istemiyoruz. Uluslararası kanunlara göre belirlenmiş haklarımızı ve izinlerimizi mahkemeler yolu ile kazanmaya çalışmak zorunda kalmak istemiyoruz. Haklarımızı savunmaya çalıştığımız için mobinge maruz kalmak istemiyoruz.
Son olarak BALHED başkanı Dr. Fevzi Turgut’un göreve iadesine, ‘’yetmez ama evet’’ derken bir daha bu tür durumları yaşamak istemiyoruz”

Editör: TE Bilisim