Erzurum'da, acil servisler ile yoğun bakımda en ön safta fedakarca savaşan doktorlar yaşadıklarını anlattı. Dr. Öğretim Üyesi Erkan Cem Çelik, "Bu hastalık insanın soluk borusunu mengene gibi kapatıp soluk alamaz hale getiriyor" dedi.
COVID-19 ile mücadelede önemli ve kritik görevi üstelenerek büyük özveriyle çalışan acil servis ve yoğun bakım doktorları, en ön cephede yüzlerine taktıkları kat kat maskeler, giyindikleri koruyucu tulum, önlük ve siperlikler ile hastaların şifa bulması için çalışıyor.

Hastaların adeta ilk durağı olan acil serviste COVID-19 tanılı ya da tanısız birçok vakaya müdahale için zamanla yarışan doktorlar, hastaları ilk müdahale sonrası ilgili servis ve birimlere gönderiyor. Ciddi solunum sıkıntısı çekenler yoğun bakıma alınıyor.

Özveriyle görev yapan doktorların COVID-19 ile mücadelesi takdir topluyor.

"Yakınlarına bulaştırmamak için sağlıkçılar evlerine gidemedi"

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Acil Tıp Ana Biim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Erdal Tekin, COVID-19'un ülkede yayılmasıyla hastanelerde ciddi yoğunluk yaşandığını söyledi.

Salgınla mücadelenin zorluğunu anlatan Tekin, "Hastalık sürecinde maskeler, tulum ve koruyucu siperlikler ile acilde çalışmak çok zor. Bu süreçte hastalığı evdekilere ve yakınlarına bulaştırmamak için sağlıkçılar evlerine gidemedi, hala gidemeyenler de var" dedi.

Tekin, acil servise sadece COVID-19'lu hastaların gelmediğini belirterek kavga, kaza gibi nedenlerle yaralanan acil hastaların da virüs taşıyıcısı olma ihtimaline dikkat çekti.

Riskli birimde görev yaptıklarını aktaran Tekin, "Herkes yoruldu, bıkkınlık geldi ama mücadeleye devam edeceğiz. Bu hastalığı yenmek zorundayız, bunu da vatandaşlar ile yapabiliriz. Sosyal mesafe, maske ve hijyen bizi koruyacak ve hastalıktan galip gelmemizi sağlayacaktır" dedi.

Editör: TE Bilisim