Güncel Paylaşımlarımız için  Sosyal Medya Hesaplarımızı Takip Edin

Personel Sağlık Net'i İnstagramda Takip Etmek İçin Tıklayın

Personel Sağlık Net'i Facebook'ta Takip Etmek İçin Tıklayın

Personel Sağlık Net'i Twitter'da Takip Etmek İçin Tıklayın

Yıllardır güncellenmeyen SUT fiyatları gücellendi

11.01.2020 günlü (bugünkü) R.G. yayımlanmış SGK Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonu kararıyla; SUT ile belirlenen sağlık hizmeti bedellerinin bazılarında kısmi iyileştirmeler (zam) yapıldığı görülmüştür. Ancak yapılan zam konunun uzmanları tarafından yetersiz olarak görülmüştür. 

SGK’nın yıllardır sağlık hizmet bedellerini güncellemediği, bu suretle SGK sigortalılara tedavi ve ilaç giderlerinden önemli oranda tasarruf sağladığı, üstelik sigortalılardan alınan primlerden oluşan Genel Sağlık Sigortası Fonu kaynaklarının da SGK’nın diğer giderlerinin (açıklarının) kapatılmasında kullanıldığı bilinmektedir. ( Sayıştay: 2016 SGK Raporu)

Hastanelerin ana gelir kaynağı ise SGK nin hizmetin karşılığı ödediği ücrettir.

Güncellenmeyen yada yetersiz güncellenen  hizmet bedelleri nedeniyle kamu hastanelerinde verilmekte olan sağlık hizmetleri aksamakta, hizmetler güçlükle yerine getirilebilmektedir. Özel hastanelere giden vatandaşlarımız ise her geçen gün daha fazla ek ücret ödemek zorunda bırakılmaktadır.

Kamu hastanelerine giden sigortalı; 6 TL hasta katılım payı, 

Sigortalının özel hastaneye gitmesi halinde ise SGK, hastaneye 24 TL muayene ücreti ödeyecek ve ödediği ücretin 15 TL sini katkı payı olarak sigortalıdan geri almaktadır.

Özel hastaneye 15 TL katkı payının dışında % 200 zamlı fiyat olan 48 TL muayene ücreti yerine, yasanın açık hükmüne karşın,  bunun 5- 10 katı oranında muayene ücreti ödemeye devam edeceklerdir.

Editör: TE Bilisim