Hükûmet, memur maaşlarına yönelik zam teklifini bugün 14.30’da açıklayacak. Anlaşma olursa 20 Ağustos’ta imza töreni gerçekleştirilecek. Uzlaşma sağlanamazsa son sözü Kamu Görevlileri Hakem Kurulu söyleyecek.

Memurların çözülmesini beklediği her iş kolunda yüzlerce beklentisi toplu sözleşme masasında ele alınıyor. Sözleşmeli personelden yardımcı hizmetler sınıfına bir çok konu gündeme geliyor. Fakat genel olarak tüm kamu çalışanlarını önemli düzeyde ilgilendiren 4 ana talep masada nasıl çözülecek milyonlarca memur tarafından dikkatlice takip ediliyor.

Bu 4 ana talep şöyle sıralanabilir;

1- 2020 ve 2021 yılları yüzdelik zam oranları kaç olacak?

SEYYANEN ZAM
2- Memurların yaşadığı maaş kayıplarının telafisi için ve düşük ücret alan memurları bir nebze rahatlatacağı değerlendirilen seyyanen zam oranı ne kadar olacak? (Taban aylıkta 200 TL isteniyor)

REFAH PAYI
3- Refah payı talebi gerçekleşecek mi?

MEMURA İKRAMİYE
4- Ve yine en önemli taleplerin başında olan ve milyonlarca memurun bayramlarını aileleri ile birlikte rahat geçirebilmesi adına MEMURA HER İKİ BAYRAMDA İKRAMİYE talebine hükümetin yanıtı ne olacak? (2.630 TL bayram ikramiyesi talebi)

HÜKÜMET TEKLİFİNİ BUGÜN 14:30'DA SUNACAK
Memur ve memur emeklisi için bugün önemli bir gün. 5. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri devam ediyor. 1 Ağustos'ta başlayan ve 5.2 milyon memur ve emeklinin 2020- 2021 yıllarında mali ve sosyal haklarında yapılacak iyileştirmeler için gerçekleştirilen toplu sözleşme görüşmelerinde hükümet ilk zam teklifini sunacak.

KAMU İŞÇİLERİ TEDİRGİNLİĞİ
Hükümet kamu işçilerine 2020 yılı için yüzde 3+3 zam verdi. Şayet yıllık enflasyon bunun üstünde gerçekleşirse enflasyon farkınıda alacaklar. Memurların 2020 yılı zam talebini açıklayan yetkili sendika Memur-Sen, 2020'de yüzde 8+7 zam istedi.

2021 yılı zam talebi ise yüzde 6+6 şeklinde oldu.

İKRAMİYE İLE MEMURUN YÜZÜ GÜLSÜN
Zor koşullarda geçimini sağlayan memurlar bir çok sıkıntısına ek mali zorluklar yaşıyorlar. Dini bayramlar öncesi emekliye verilen ikramiye gibi memurlara da verilecek olan ikramiye bir nebze olsun memuru rahatlatacaktır. Kamuda çalışan işçiler ve emekliler ikramiye alırken memurlar bu taleplerinin hayata geçmesini istiyorlar.

Editör: TE Bilisim