Sağlık Bakanı Dr.Fahrettin KOCA, 20 Ağustos'ta yapıtğı açıklamada Sağlık Personeline 3 ay süre ile tavandan ek ödeme yapılacağını söylemişti. Ardından 6 Eylül 2020 tarihli Resmi Gazete'de kimin ne kadar alacağı Bakan tarafından belirlenmek üzere 3 ay ek ödemenin tavandan alınacağı duyurulumuştu.

Bakan Koca'nın ilk açıklamasından 23 gün , resmi gazetenin yayınlanmasından buyana ise 7 gün geçti. Bugün itibariyle ( 13 Eylül) hiçbir şey belli değil. Hatta gelen bazı bilgilere göre ek ödemenin sadece covidli hasta gören birimlere kalan birimlere ise 2020 ortalama ek ödeme gelirine göre ödeme yapılacağı belirtilmektedir. Bu durum sağlık çalışanları arasında adaletsizliğe yol açacaktır. Zira sağlığın büyük bir bölümü performansı ya hiç alımıyor yada çok düşük alıyor. Hiç alınmayan performansın ortalamasıda sıfır olacaktır. Umarız bu yönde bir adım atılmaz. Zira geçikmenin sebebi, kilitlenmenin sebebi şuan için bu. 

Ancak ne olursa olsun yönetmelik gereği sabit ek ödemelerin ayın 15'inde  performanların ise en geç 20'sine kadar personelin hesabına yatması gerekmetedir. Bu kapsamda belirsizliğin sona erip herkesin hak ettiği adaletli bir ek ödemenin verilmesi. Personel Sağlık Net Hizmetlisinden uzman doktoruna tüm yapıyı kapsayan adil ve ayrıştırıcı olmayan bir ücretin tespit edilesi gerekmektedir. 

Her gün 2-3 sağlık personelinin virüsten vefat ettiği toplam vakaların neredeyse %10'unun sağlıkçı olduğu , normal vatandaştan 14 kat daha riskli bir grupta yer alan sağlık çalışanları şimdi değilse ne zaman değer görecek. 

Sağlıkçıların bindiği otobüse binmeyen, asansörü kullanmayan bir toplumda sağlık çalışanları virüslü hastaları canla başla tedavi edip şifa dağıtıyor. Sağlık Çalışanlarına ödenecek hiçbir ek ödeme,  zam bunun bedelini ödeyemez

Editör: TE Bilisim