Anadolu Ajansı - Konya Doktor Odası Başkanı Eyüp Çetin, "Pandemi yarıyılında sıhhat ordusu olarak ciddi çaba veriyoruz. Bu çabada sıhhat çalışanlarının politik tartışmanın içerisine çekilmesini heves etmiyoruz." dedi.

Çetin, Konya Doktor Odasında tertip ettiği basın buluşmasında, yeni tip koronavirüs Kovid-19 salgınıyla çok güçlü ve çetin bir çabanın yürütüldüğünü söyledi.

Pandeminin ilk üç ayında, bilimin önderliğinde yurttaş ve devlet iş birliği ile ehemmiyetli galibiyet elde edildiğini andırdıran Çetin, o süreçte salgının geçici olarak hakimiyet altına alındığını dile getirdi.

Salgının ilk yarıyıllarında gelişmiş ülkelerdeki kargaşa civarının Türkiye'de görülmediğine işaret eden Çetin, laflarını şöyle sürdürdü:

"İlk darbeyi atlatabilmenin mutluluğunu hep beraber yaşamıştık. Ancak hakimiyetli sosyal yaşama geçiş sürecinde yurttaşlarımız, kamu-özel tüm müesseselerimiz, pandemi riskinin geçtiğini düşünmüş, önlemler uygun biçimde yerine getirilmemiş, bu nedenle günümüzde hastalık yine çoğalış meyline girmiştir. Banalleşme sürecinde yaşanan sericilik ve sonrasında yapılan kusurlarla ne yazık ki bugünlere geldik. Açıklanan sayıların gerçeğinde birer can olduğunu, can verenlerin, birilerin en kıymetlisi olduğunu, yakınlarımızı kaybettikçe daha iyi kavrıyoruz."

"Türk Doktorları Birliğinin söylemlerini doğru bulmuyoruz"
Bir gazetecinin, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Türk Doktorları Birliğine Türk Tabipleri Birliği müteveccih açıklamalarına ait sualine Çetin, "Pandemi yarıyılında sıhhat ordusu olarak ciddi çaba veriyoruz. Bu çabada sıhhat çalışanlarının politik tartışmanın içerisine çekilmesini heves etmiyoruz. Türk Doktorları Birliğinin söylemlerini de doğru bulmadığımızı sarihledik." cevabını verdi.

"Biz bizeyiz" manayı olay rakamını artırıyor
Çetin, İç Anadolu Bölgesi'ndeki olay rakamlarının çoğalışıyla alakalı sual üzerine ise şunları kaydoldu:

"Bu mevzuda dostlarla çok düşündük. Konya, içine kapalı bir cemiyet. Aile iş birliği, gidip-gelme çok fazla. Kendimizi izole edemedik. Yasaklara uyduk ama annemizi ve kardeşlerimizi ziyaret etmekten geri duramadık. Sanıyorum buna bağlı. Orta Anadolu'nun bir özelliği bu. Ankara, Konya ve Karaman şu an olay rakamında ön tasarıda. 'Biz bizeyiz' manayı bu yanlışa çekti."

Editör: TE Bilisim