Sağlık sen teşkilatının sözleşmeli yöneticilere karşı basın açıklaması yapması, pek görünen bir olay değildir. Ancak son zamanlarda sağlık sen teşkilatlarından da sözleşmeli yöneticilerin uygulamış oldukları mobbinğ ve iş bilmez tavırlarla ilgili açıklamalar sağlık camiasının gündeminde yer almaktadır.

Sağlık Bakanlığında memur olarak görev yaparken, sadece VHKİ olabilmek için dahi sınavın ve mülakatın olduğu bir sistemde Sözleşmeli yöneticilerin atanması için gerekli olan tek yegane şart lisans mezunu olmanın yeterli olması. Ne bir müracaat, ne bir memur olma, ne sağlık personeli olma, şartı var. Kim niçin sözleşmeli yönetici olarak atanıyor. İmza atmaktan kaçınan mesai de referans merkezlerini ağırlayan, ama sahadan bir haber kişiler hızla basamakları nasıl tırmanıyor bilmek ve anlamak mümkün değil.

Sağlık çalışanlarının üye olmuş olduğu sosyal paylaşım siteleri mobbing ve ayrımcılık paylaşımları ile dolu. Sağlık Bakanlığı Görevde Yükselme Sınavında Veri Hazırlama ve Kontrol İşletme Unvanı alanında sınava girenlere aşağıda yer alan konulardan en az 70 alma şartı koydu. 70 almak yetmedi birde mülakata tabi tutuldu.

Peki sağlık sektörünün CEO su olarak adlandırılan ve bulunduğu kadrodan daha fazla maaşı olan sözleşmeli yöneticilerin en az Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni kadar bu konularda bilgi sahibi olması gerekmiyor mu?

Yasa ve yönetmelikleri bilmeyen, liyakat ile geldiğine inanmayan ve buna çalışanlarını da inandıramayan, tek amacı ne olursa olsun bir dahaki döneme sözleşme imzalamayı amaçlayan yöneticlerle sağlık sektöründe sorunlar her geçen büyür ve başarıdan ve sağlık ta çalışan ve hasta memnuniyetinden söz edilemez.

Editör: TE Bilisim