Saygıdeğer Sağlık Bakanlığı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Mağdurları!
Bizleri temsil eden sendika yetkilileri, paranın önemli olduğunu ancak onurumuzun da vazgeçilmez olduğunu dile getirmiyorlar.
Yetkili sendikaların hükümet yetkilileri ile yapacağı toplu görüşmeler talep metninin öncelik sırasının başında bulunması gereken Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği konusu görünmüyor.
Yeterli tecrübe, eğitim ve kamu terbiyesine ( memur terbiyesine ) sahip bunca Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği bekleyen sağlık çalışanları var iken, hiçbir tecrübe ve kamu terbiyesine ( memur terbiyesine ) sahip olmayanların kurumdaki boşkadrolara atanmaları doğru değildir, adil değildir.
Türkiye Cumhuriyeti Kanunlarında onur, şeref ve haysiyetimiz koruma altına alınmasına rağmen hangi sağlık çalışanımız, acemi ve yetersiz yöneticinin iftirasına, hadsizliğine, terbiyesizliğine maruz kalmadı?
Sağlık çalışanlarımız bunca iftira, haksızlık, terbiyesizlik ve tehdite maruz kalmışken halkımıza ne kadar güler yüz, tebessüm, şefkat ve merhamet gösterebilir?
Sağlık çalışanına mutlu, huzurlu, güvenilir iş ortamını ancak ve ancak yeterli eğitim, tecrübe ve terbiyeye sahip yöneticiler tarafından sağlanabilir.
Hangi sağlık çalışanımız, yeterli eğitim, tecrübe ve güzel ahlaka sahip yöneticiye hayran kalmadı? Hangimiz yüce kişiliklerinin karşısında eğilmedik bükülmedik?
Mutluluk, huzur ve güven bulaşıcıdır.
Sağlık çalışanına mutlu, huzurlu, güvenli iş ortamı sunulursa, aynada daha mutlu, daha huzurlu, daha güvenilir hasta ve yakınları görülür.
Tüm halkımızın mutlu, huzurlu ve güvenli yaşamalarını diliyorum.
Sevgi ve saygılarımla Kalender AKYIL
Editör: TE Bilisim