Memurun toplu sözleşme taleplerinin yanında her iş kolununda sözleşmede beklediği ayrı talepleri olmaktadır. Sağlık alanında tüm sağlık çalışanlarının rahatsız olduğu geçici görevlendirmeler gündem olmamıştır. Görevlendirme kriterinin ne olduğu açıklanmayan il-ilçe Sağlık Müdürlükleri, başka kurumlara,ADSM ve ADSH'lerine yapılan geçici görevlendirmeler personel arasında huzursuzluk oluşturmakta ve tüm personelin bu konuda yogunlaşmasına neden olmaktadır. Geçici görevlendirmeler neden persone arasında huzursuzluğa neden olmaktadır diye maddler isek;

  • Geçi görevlendirmelerin hangi kriter ile yapıldığı belli değildir.
  • Geçici görevlendirmeler için bir müracaat dönemi bulunmamaktadır.
  • Gecici görevlendirme yasal mevzuata aykırı olarak yönetmelikte yer alan hizmet puanı esasına göre yapılmamaktadır.
  • Geçici görevlendirmler ihtiyaç dogrultusunda diye yapılmakta ancak, pdc si dolu  dolan  il-ilçe Sağlık Müdürlükleri, başka kurumlara,ADSM ve ADSH'lerine pdc dolu olmayan bağlı kuruluşlardan yapılmaktadır.
  • Geçici görevlendirme mevzuatta belirtilen süre için değil, yıllık olarak yapılmakta ve geçici görevlendirildiği kurumdan emekli olan persone olmaktadır.

Sahada bağlı kuruluşlarda çalışan personel  il-ilçe Sağlık Müdürlükleri, başka kurumlara,ADSM ve ADSH'leri talep ettiğinde ihtiyacımız yok diye cevap verilirken, il Sağlık Müdürlüğüne bağlı kuruluşa o gün tayin yolu ile yada atama yolu ile başlayan personel hangi özelliğinden dolayı  il-ilçe Sağlık Müdürlükleri, başka kurumlara,ADSM ve ADSH'lerde geçici görevlendirildiği olgusu personelin aidiyet adalet, hak, hukuk ve liyakat duygusuna zarar vermektedir. 

Tüm yukarıda sayılan sebepler nedeni ile personel arasında eşitlik ve liyakat duygusuna zarar veren pdc'si eksik olan kurumdan pdc doluluk oranı tam olan kurumlara yönetmeliğe aykırı şekilde yapılan geçici görevlendirilmelere son verilmesi talebi  sağlık personelini toplu sözleşmede görmek istediği taleplerden elbette biri olarak görünmektedir. Eksik pdc ile çalışılan kurumdan pdc dolu olan kuruma yapılan geici görevlendirmeler nedeni ile personel daha fazla çalışmak zorunda kalmaktadır.

Personel Sağlık Net Özel Haberidir

Editör: TE Bilisim