"Bir Hemşiremizin sorusu:
Ameliyahathanede nöbetçi hemşire olarak nöbette iken süpervisör beni başka bir servise görevlendirmek istedi.Bende resmi olarak burda görevli olduğumu ve ancak başka bir resmi yazı ile burdaki görevi bırakabileceğimi beyan ederek ,görevi reddederek gitmedim.
Süpervisör hakkımda tutanak tutarak resmi işlem başlattı.
Biz servislerde nöbetçi iken süpervisörün sözüyle ,başka bir servise gitmekle mükellef miyiz?"
Cevap: Öncelikle Bakanlığın yayımlamış olduğu hiç bir yönetmelikte süpervizör diye bir görevlendirme bulunmamaktadır. Resmi Gazete'de yayımlanan Hemşirelik Yönetmeliğinde Gözetmen hemşire vardır.
Hemşirelik Yönetmeliğinde  
" Gözetmen hemşire: Başhemşirenin görevleri normal mesai dışında ve resmi tatil günlerinde gözetmen hemşire tarafından yürütülür. Bu hemşireler meslekte beş yıl deneyimli, lisans mezunu hemşireler arasından başhemşire tarafından seçilir ve görevlendirilir. Ancak, kurum/kuruluşta, hemşirelikte lisans eğitimine sahip hemşire bulunmaması halinde diğer hemşirelerden de görevlendirme yapılabilir." denilmektedir.
 Bu nedenle hiç bir yönetmelikte yer almayan görevlendirmeler, usule uygun olmayan görevlendirmeler  için öncelikle sendikalr aracılığı ile dava açılmalı.  Böylece kimse kraldan daha çok kralcı olmamalı.
Editör: TE Bilisim