Sözleşmeli yönetici atamalarında  lisans mezuniyeti olmanın dışında hiç bir kiterin olmaması, ilan yada başvuru olmaması, Bakanlığın yayımlamış oldugu ancak tekrar sözleşme imzalanmasında bakılmayan karne paremtereleri de işleme alınmayınca ve bulundugu kadrodan daha fazla maaş alınması, kendilerine ait oda,çay ve kahve servislerinin bitmediği,  hasta ve hasta yakınları hatta sağlık çalışanları MHRS'den sıra bulamazken kendi yakınlarını sekreter eşliğinde muayne ettirme lüksleri sağlıkta sözleşmeli yöneticiliğe olan cazibiyeti artırmakta. 

Son haberlerede yansıyan bir ildeki sözleşmeli yöneticilerin toplam maaşının 4.000 hemşirenin maaşına denk olması sağlık çalışanları arasında bir sözleşmeli yönetici kaç hemşire eder tarzında konuşmalara neden olmaya başladı. 

En acısıda kriter olmayınca sadece referansla atanan sözleşmeli yöneticilerin her geçen gün kendini kaf dağında gören yaklaşımları. Hasta ve hasta yakını ile görüşmek istemiyor, personelin sorun iletmesini istemiyor. Sorun ileten çözüm arayan malesef problemli oluyor. Sorunlar sümen altı ediliyor ve her geçen gün büyüyor ve bir yerde malesef olay fiziksel yada psikoljik şiddet olarak ortaya çıkabiliyor. Sağlık Bakanlıgı genelgeler, yönergeler  bazında sahada işlemlerin yürütülmesi için yazılar yayımlıyor ancak sürecin sonucu getirilmediği için gelen evrak ilgili ilgisiz her birime sevk ediliyor ve kapanıyor. 

Sahada çalışan sağlık çalışanları artık sözleşmeli yöneticilere ulaşamıyor.  Hasta ve hasta yakını sözleşmeli yöneticlere ulaşamıyor. Her geçen gün çalışan ve hasta memnuniyeti düşüyor ama kimse görmek istemiyor. Sözleşmeli yöneticlerin atanma kriteri bir kişinin referansı ile olmaktan çıkarılmalı, sıanv  yolu ile olmalı ve parametreleri düşük olan ile sözleşme yenilenmemelidir. Aksi halde her lisans mezunu kendini bir sözleşmeli yönetici olmak için aday görmeye, her sözlşemeli yönetici de başarılı lisans mezununu kendi yerinde gözü var olarak dülşünmeye devam edecek ve sağlıkta sorunlar yumaklaşmaya devam edecektir. 

Sözümüz işini hakkıyla yapanlara değil. Sözümüz işe geldiğinde bugün hangi odada kiminle kahvaltı yapsam, kiminle kahve içsem,  kapıdaki görevlilere söyleyeyimde idare katına giren olmasın diyerek evrakı bile ilgili birime sevk edemeyen, çözümden uzak olanlara

Editör: TE Bilisim