Malumunuz bu hafta içince Türk Eczacılar Birliği Merkez Heyeti ve 54 Eczacı Odası Başkanı son yapılan ilaç fiyat kararnamesindeki değişiklikleri, eczacılık alanındaki sorunları ve yaşanan ekonomik sıkıntıları aktarmak, paylaşmak için Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın kapısını “çaldılar!”

Karşılama, ağırlama kısacası konukseverliğe diyecek yok ama…

İş sonuç alma noktasına gelince…

Umutlar, hayaller deyim yerinde ise yerle bir olmuş vaziyette…

***

Ayağının tozuyla Ankara’dan dönen Bursa Eczacı Odası Başkanı Okan Şahin’i telefonla aradık ve Bakan Bey’le yapılan görüşmenin nasıl geçtiği sorusunu yönelttik.

Önce bir durdu ve minik bir gülümsemeyle, “Bizi sevdiğini ve sunduğumuz hizmetin ne kadar çok değerli olduğunu söyledi…” dedi.

Hani bir söz var ya!

“Bir tek bakışın için tüm servetimi verir, bir gülüşün için dünyanın tüm altınlarını ayağına sererdim ama böyle bir servetim yok!”

Ha işte!

Aynen öyle anlatmış derdini eczacılara Bakan Bey.

Kısaca “Sıkıntılarınızın, yaşadığınız olumsuzlukların farkındayım, biliyorum ama para yok!” demiş…

Ve…

Maliye Bakanlığı’nı işaret etmiş…

***

Evet, Başkan Şahin Sağlık Bakanlığı’nda yapılan görüşmeleri şöyle özetledi:

“Eczaneler kapanmasın” çalıştayı ve başkanlar danışma toplantısı için Ankara’ya gittik.  Çalıştayın tamamlanmasının ardından Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca’nın daveti üzerine kendisini makamında ziyaret ettik. Sorunlarımızı, yaşadığımız sıkıntıları anlattık, taleplerimizi sunduk… Ekonomik açıdan zor günler geçirdiğimizi ve ilaç fiyat kararnamesinde yapılan düzenlemeler hakkında görüştük. Bakan bey büyük bir özveri ile hizmet sunduğumuzu ancak yapabilecek bir şeylerinin olmadığının altını çizdi. Ve biz eczacılara değer verdiğini ve sevdiğini söyledikten sonra topu Maliye Bakanlığı’na attı…”

***

Anımsayacaksınız daha önce Başkan Şahin, ülke ve ilimiz genelinde yüzde 30’a yakın eczanenin kapanma riski ile karşı karşıya kalabileceğine dikkat çekmiş ve

“Eczanelerin karlılık oranları ile ilgili yapılan düzenlemeler sadece son 2 yıldaki kayıpları telafi eder…” ifadesine yer vermişti.

***

Sağlık camiasında hekimler mutsuz, aile hekimleri umutsuz, eczacılar geleceğe dair kaygılı, sağlık çalışanları bitkin, yorgun…

Mali ve özlük haklarında yapılan düzenlemeler, iyileştirmeler yetersiz… 

Hastalar sağlık hizmetine ulaşmakta sıkıntı yaşıyor…

Ne demiş Özdemir Asaf:

Boşuna yorulma gönül sadece sevmek yetmiyor.

Lale Akasoy-Bursa Duysun

Editör: TE Bilisim