Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlerini anlamak mümkün değil. Sanki Sözleşmeli Yönetici olarak atandıktan sonra uymaları gereken bir yasa, yönetmelik,genelge, iç tamim yok gibi bir tutum içindeler. Eşinden ayrılmış bir anne çocuğu için nöbetsiz birimde çalışmak istediğinde elemen ihtiyacını, nöbetsiz çalışan birimde çalışan sayısının kontrol edildiğini söyleyerek geri çevirmekte. Mesleğin de 25 yılını tamamlamış olan personel nöbetsiz birimde çalışmak istediğinde yine aynı bahaneler. Hastalığından dolayı rapor alan personelin nöbetsiz birimde çalışma isteği yine aynı sebepler ile geri çevrilmekte.

Ancak, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürleri için sanırım bu sebepler herkes için geçerli değil. Yasa ve yönetmeliklerde her personel için geçerli değil. Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlerinin ve silsile yolu ile sözleşmeli yöneticiler acaba bu parametreler için çalışanlara ne gibi açıklama yapacaklar. En önemlisi de sağlık personelinin haklarını savunmak için var olan sendikalar neden yasal olarak gereğini yapmaz.

  • Hastanelerden geçici görevlendirme ile il-ilçe sağlık müdürlüğü,ADSM, ve başka kurumlara yapılan ve yıllarca süren geçici görevlendirmeler ile çalışan personele sendikalar neden sesiz kalmaktadır.
  • Bakanlığın alan dışı çalışması ile ilgili ilgili resmi yazısına ragmen il sağlık müdürlüğü bünyesinde hukuk büro, bilgi işlem v. b alan dışı görevlendirmeler sendikalar neden sessiz kalmaktadır. 
  •  Yönetmeliğe aykırı olarak yapılan sorumlu hemşire görevlendirmelerine sendikalar neden sessiz kalmaktadır.
  •  Bakanlığın ilgili yazılarında belirtilen sağlık nedeni ile nöbet tutamayan personel ve 25 yıl üzeri çalışan personel nöbet usulü çalıştırılırken, sağlık mazereti olmayan ve 25 yıl altı çalışan personelin eğitim, enfeksiyon kontrol komitesinde görevlendirilmelerine sendikalar neden sessiz kalmaktadır.
  •  Hastanede nöbet tutacak eleman ihtiyacı var diye 30 yıl ve üzeri personel nöbetli çalıştırılırken hastaneye o gün başlayan personelin geçici görev ile görevlendirilmesine sendikalar neden sessiz kalmaktadır.
  •  Sağlık personelinin mesaisi takip edilirken,mesai takip sistemini hiç kullanmayan personelin olmasına sendikalar neden sessiz kalmaktadırlar.
  • Hiçbir yönetmelikte olmayan sağlık bakım hizmetleri  birim sorumlusu,koordinatör, süpervizör  ve benzeri adlarla yapılan görevlendirmelere sendikalar sessiz kalmaktadırlar.
  • Gözetmen hemşirelerin yönetmeliğe aykırı bir şekilde gündüzde çalıştırılmasına sendikalar sessiz kalmaktadırlar.

Editör: TE Bilisim