Sağlık Çalışanlarına şiddetin giderek arttığı ve çözüm bulunamadığı, şikayetler sonucu soruşturmaların açıldığı, personelin yoğun mobbing ve baskı altına alındığını çok iyi bilen sağlık çalışanlarının yakınları artık kendi akrabalarından kişisel meseleler yaşadıklarını sabim ve cimer üzerinden şikayet etmeye başladılar.

saglikpersoneli.com.tr / personel sağlık net 

Personel Sağlık Net'in edindiği bilgiye göre çok sayıda boşanma aşamasındaki  eş, sağlık çalışanı eşini gerek mesaiye gelmediği gerekse kamu malına zarar verdiği için şikatet etti.

Çocuğunu bakıcıdan almak için görevden yarım saat erken ayrılan bir aile hekimine pusu kuran eşi , sağlık müdürlüğünü telefonla arayıp doktorun işte olmadığını ve bunu belgelediği bildirdi

Miras yüzünden babasını darp eden sağlık memurunun abisi  onu kurtarmak için amirlerinden izin alıp nöbetten ayrılan sağlık memuru  kardeşini  cimere şikayet edip görev yeri terk edildi diye şikayette bulundu.

Buna benzer birçok örnek var. Bu yaşanan olayların tamamına yakını sağlık çalışanlarının toplum nezdinden sahipsiz olduğunun bilinmesinin bir sonucu olarak değerlendirilmektedir.

personel sağlık

Editör: TE Bilisim