Sağlık Bakanlığının personel sıkıntısı uzun yıllardır gündemden düşmeyen bir konu. Hemen hemen her ilde sağlıkta yaşanan sorunun sebebini personel sıkıntısı ile açıklayıverir sayın sözleşmeli yöneticilerimiz. Evet genel anlamda bir personel sıkıntısı elbette mevcut. Ancak birde Bakanlıktan görünmeyen ancak sahada çalışanlara ve hastalara yansıyan bir personel sıkıntısı da göz ardı edilmemeli.

Bakanlıkta yer alamayan ve yönetmeliklere aykırı olarak ve bu ay bir yıl olarak uzatılmaya devam edecek olan yıllardır süre gelen PDC’Sİ dolu olan( il-ilçe sağlık müdürlükleri,112 Başhekimlikleri, ADSM’leri ve başka kurumlara) kurumlara yapılan geçici görevlendirmeler, kurum içeresinde mevzuatta olmayan unvan ve kadrolara yapılan görevlendirmeler, ihtiyaç fazlası yapılan görevlendirmeler, alan dışı görevlendirmeler ve mesleğe yeni başlayan personelin nöbet siz birimlerde görevlendirilmesi yaşanan personel sıkıntısının yapılacak olan atamalara rağmen azalmasına sebep olmayacaktır.

Daha atama olmadan, il-ilçe sağlık müdürlükleri,112 Başhekimlikleri, ADSM’leri ve başka kurumlara yapılacak olan yeni geçici görevlendirmelerin, nöbet siz birimlerde görevlendirilecek personelin isimleri sahada dolaşmaya başladı.

32 yıldır, 7/24 saat nöbetten nöbete koşan, hafta tatili, bayram tatili olmayan bir çok sağlık personeli bu atamadan sonra biraz daha küsecek. Uzatılan geçici görevlendirmelere yenilerin eklenmesi, yeni aşlayan personelin masa başı alanda görevlendirilmesi, alan dışı görevlendirmelere şahit olacak ve benim neden referansım yok ditecek. Neden o zaman yönetmelikler var diyecek. Yönetmelik sadece bana gelince mi uygulanıyor, personel ihtiyacı sadece benim için mi geçerli diyecek.

Sağlıkta personel ihtiyacı BİTMEZ,  yönetmeliklere uyulmadığı sürece. Bakalım seyredelim yeni sağlık ataması sonrasında kimler il-ilçe sağlık müdürlükleri,112 Başhekimlikleri, ADSM’leri ve başka kurumlara yapılacak olan yeni geçici görevlendirilecek, nöbet siz birimlerde görevlendirilecek

Editör: TE Bilisim