personel sağlık net / özel haberi

Halen görevden olan gerek kadrolu gerekse sözleşmeli personelin maaşlarında, nöbet ücretlerin,ek göstergelerde ,  performanslarında ve birçok kalemde işine yarayacak olan lisans tamamlama çok elzem ve önemli bir konudur.

Lisans mezunu olmak bir sağlık personeli için mevcut şartlarda olmazsa olmaz bir gerekliliktir. Lisansın ise sağlıkla ilgili bir bölümden olması ise özellikle gereklidir. 

DGS ile her ne kadar uzaktan eğitimle çeşitli sağlıkla ilgili bölümler açılmış olsada bu kontenjanlara ülke geneli çalışsın çalışması tüm vatadandaşlar başvurması ve yoğun talep görmesi nedeniyle görevdeki çoğu sağlık personeli DGS ile lisans tamamlayamıyor.

Örneğin DGS ile 200-210 puanla içinde mühendislikte olan birçok bölüme girilebilirken 230 puan ile sağlık yönetimi, 250 puan alan acil yardım ve afet yönetimi  gibi uzaktan bölümlere girilemiyor. Hatta İstanbul Üniversitesi uzaktan acil yardım afet bölümü 320 puanla öğrenci aldı.  Anadolu Ünivesitesi sağlık yönetimi bölümüne ise 330 puanla yerleşen oldu. DGS den alınabilecek en yüksek puan geçen geçe 348'di . Aynı ünivesitenin Hukuk fakültesi 300 puanla öğrenci aldı.

Bugün İtibariyle Sağlık Bakanlığında Görevli Personel Sayısı Bugün İtibariyle Sağlık Bakanlığında Görevli Personel Sayısı

Puanlar, kontenjanlar ve durum ortada iken görevdeki sağlık personeline özel düzenleme acilen yapılmalıdır. 

Editör: TE Bilisim