Sağlık Bakanlığı ara dönemler halinde yapılan geçici görevlendirmelerin sonlandırılması ile ilgili Resmi yazılar gönderse de il-ilçe sağlık müdürlüklerine yapılan geçici görevlendirilen personel sayısı her geçen gün artmaktadır.

İl-İlçe sağlık müdürlüğü, ADSM ve 112 Başhekimliklerinde geçici görevlendirme ile çalışan personel sadece ATT,ebe, hemşire, sağlık memuru değildir. Her ne kadar sadece bu personel geciçi görev ile çalışıyormuş gibi bir izlenim olsa da.

İl-İlçe sağlık müdürlüğü, ADSM ve 112 Başhekimliklerinde geçici görevlendirme ile çalışan personel içersinde doktor, sürekli işçi(temizlik, veri hazırlama, güvenlik) sosyal hizmet uzmanı, psikolog, diyetisyen ,tıbbi sekreter, veri hazırlama kontrol işletmeni v.b tüm guruptan çalışanlar yer almaktadır.

Sağlık Bakanlığına bağlı olarak çalışan tüm kurumların Personel Dağılım Cetvelleri bellidir. Bu personel Dağılım Cetvelleri belirli bilimsel veriler altında oluşturulmuştur.

Sağlık Bakanlığına bağlı kurumların Personel Dağılım Cetvellerine (PDC) bakıldığında İl-İlçe sağlık müdürlüğü, ADSM ve 112 Başhekimliklerin PDC doluluk oranlarının branşlar bazında %100 lerde olduğu görülmektedir. Ancak İl-İlçe sağlık müdürlüğü, ADSM ve 112 Başhekimliklerine bağlı olarak organizasyon şemasında yer alan hastane, 112 v.b kuruluşlarda tüm branşlarda PDC %100 doluluk oranına ulaşma şansı çok azdır.Genellikle PDC doluluk oranı % 80'ler ile ifade edilir.

Sağlık Bakanlığında hizmetin sunum alanları ve vatandaşa yansıyan kısmı da İl-İlçe sağlık müdürlüğü, ADSM ve 112 Başhekimliklerine bağlı olarak çalışılan hastane, 112 v.b bağlı kuruluşlardır.

PDC doluluk oranı % 80 olan bir kurumdan, PDC doluluk oranı % 100 olan bir kuruma ihtiyaç var denilerek geçici görevlendirme ile eleman çekmek hangi bilimsel gerekçe ile olabilmektedir.

Bu anlamda hekim, att, sosyal hizmet uzmanı, psikolog, tıbbi sekreter v.b. personel eksikliğinde kapatılan hizmet binaları birimleri bulunmaktadır.

İl-İlçe sağlık müdürlüğü, ADSM ve 112 Başhekimliklerin bağlı olduğu kuruluşta resmi yazıya rağmen, 25 yıl ve üzeri çalışan personel nöbetten çıkmak isteğini dile getirdiğinde , ihtiyacı doğrultusunda rapor aldığında, senelik izne ayrılmak istediğinde eleman noksanlığından, kul hakkından dem vuran sayın yöneticiler hangi bilimsel veriler ışığında PDC doluluk oranı % 80 olan bir kurumdan, PDC doluluk oranı % 100 olan bir kuruma ihtiyaç doğrultusunda geçici görevlendirme yapabilmektedirler.

İl-İlçe sağlık müdürlüğü, ADSM ve 112 Başhekimlikleri Bağlı kuruluşlara alanı dışında sağlık personeli çalıştırmayın diye Resmi yazı yazarken, İl-İlçe sağlık müdürlüğü, ADSM ve 112 Başhekimliklerinde geçici görevlendirme ile çalışan personelin alan dışı olarak hukuk büro, disiplin, atama sicil, satın alma, yazışma v.b alanlarda görevlendirilmesi hangi gerçeklikle örtüşmektedir.

İl-İlçe sağlık müdürlüğü, ADSM ve 112 Başhekimlikleri bağlı kurumlarda çalışan personelin mesai saati kontrol edilirken, geç kalınan 15 dakika için savunma alınır, ceza verilirken İl-İlçe sağlık müdürlüğü, ADSM ve 112 Başhekimliklerinde çalışan personelin çocuğunu okula bıraktıktan sonra mesaisinin başlamasını, çarşıya istediği zaman çıkabilmesini, istediği kadar izin kullanabilmesini, PDC doluluk oranı % 80 olan bir kurumdan, PDC doluluk oranı % 100 olan bir kuruma ihtiyaç doğrultusunda geçici görevlendirme ile eleman çekilmesine mi borçludur.

2019 Ekim ayına yaklaşılmış bulunmaktadır. Kasım ve Aralık ayları GEÇİCİ GÖREVLENDİRMELERİN 1 yıl uzatılma ayıdır. Sağlık Bakanlığının Resmi yazısına rağmen bu GEÇİCİ GÖREVLENDİRMELERE dur diyen olacak mı?

Editör: TE Bilisim