Covid 19 pandemisi nedeni ile Sağlık Bakanlığı ve Milli SavunBakanlığı hariç tüm kurumlarda esnek mesai uygulanmakta. Aynı zamanda bir çok kurumda çalışanların mesaisi 10 da başlıyor 16 da bitiyor. Cumhurbaşkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü tarafından 27 Nisan'da ilgili birimlere "COVID-19 Kapsamında Kamu Çalışanlarına Yönelik Tedbirler" konulu yazı gönderildi.

Yazı ile kamu kurum ve kuruluşlarındaki tüm çalışanların 10 ve 11 Mayıs'ta tam, 12 Mayıs'ta ise yarım gün idari izinli sayılmasına karar verildi.

MEB yetkililerine göre, bu tarihlerde öğretmenlerin de idari izinli sayılması sebebiyle okullardaki uzaktan eğitime ara verilecek. Bakanlığa bağlı tüm resmi ve özel okullar, 10-11-12 Mayıs'ta tatil olacak.

Tüm genel idari izinlerde olduğu gibi bu idari izinde de okul yöneticileri ve öğretmenler, üzerlerinde bulunan ders görevlerini yapmış sayılarak, karşılığında ek ders ücretinden yararlandırılacak.

Peki sağlıkta sağlığın yükünü çeken, geceleri, hafta sonları, bayramlarda evinde olmayan sağlık çalışanlarının idari zindeki durumu ne.

Tam bir deli dumrul hikayesi , Türk mitolojisinde Aylanu motifinin en belirgin olarak işlendiği hikayeler içinde yer alır.

Duha Koca oğlu Deli Dumrul, bir kuru çay üstüne köprü yapmış. Geçenden otuz üç akçe, geçmeyenden de döve döve kırk akçe almaya başlamış.

 Sağlıkta ki bazı sözleşmeli yöneticilerde tam olarak böyle. 

Aynı ilde her hastanede farklı farklı uygulamlar.

Aynı hastanede hemşireye doktora farklı uygulamalar

Kimi idari izinde para veriyor, kimi nöbetten nöbete koşan sağlık çalışanın 20 saatini kesiyor.

Sendikalar görmezden duymazdan geliyor.

İl Sağlık müdürlüğünde sözleşmeli yöneticiler duymazdan görmezden geliyor.

 Velhasıl sağlıkta torpili olmadığı için nöbetten nöbete koşan sağlık personelinin 20 saate tekabül eden ücreti bir deli dumrul hikayesi ile kesiliyor. 

Kimse duymuyor, görmüyor

Koskaca il sağlıktaki yöneticiler benim ilimde kim ne yapıyor demiyor.

Sağlıkta tüm çalışanlar Cumhurbaşkanın verdiği idari izinde 20 saatini kesen sözleşmeli yöneticilerini ve uygulamayı Kamu Deneticiliği Kurumuna şikayet etmeli

İdari izinde Öğretmenlerin tüm hakkını ödeyen devlet, pandeminin kahramanlarına da öder.

Personel Sağlık Net Özel Haberi

Editör: TE Bilisim