Türk Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Köse, aylardır, yıllardır sağlıkçıların temel sorunlarının çözülmediğini, taleplerinin karşılanmadığını ve ek ödeme gibi düzenlemelerde çok fazla haksızlık yapıldığını öne sürerek, "Bu yaşanan olumsuzluklar sağlık personelini kamudan bezdirdi!" dedi.

Sağlık Bakanlığı'nın yönünü sağlık çalışanına çevirmesi gerektiğine dikkat çeken Köse, "Aksi takdirde telafisi zor sonuçlarla karşı karşıya kalınabilir. Bakanlık mevcut çalışanların şartlarını temel maaşlarında artış olacak şekilde iyileştirmeli ve artan sağlık iş yükü ihtiyacı için de acilen yeni alımlar yapmalı..." şeklinde öneride bulundu.

Köse, sağlık çalışanlarının, "Emeğimizi karşılayacak bir değer yok. Çalışanın hakkını değersizleştiren düzenlemeler hayata geçiriliyor..." diye dert yandıklarını da ifade etti.

Anlayacağınız aşağıdan, yukarıdan bakıldığında kamu sağlık kurumlarında görev yapan sağlık emekçilerinin durumu pekiyi değil gibi!..

***

Evet, emeğinin karşılığını alamama, yüksek risk, yoğun iş yükü, şiddet, mobbing...

Tüm bu sıkıntıların birbirine eklenmesi, sağlık çalışanlarını yıprattı, yordu, bıktırdı ve geleceğe dair kaygılarının artmasına neden oldu!..

Hal böyle olunca da biliyorsunuz kamu hastanelerinde görev yapan bazı hekimler bir bir istifa edip özel sağlık kuruluşlarını tercih etti...

Veee...

Sıra hemşirelere geldi!

Hemşirelerde istifa etme olayı yok denecek kadar az ancak emekliliği dolanlar bir gün değil, bir saat dahi beklemeden hemen işlemlerini başlatıyorlar!..

Çünkü istifa ve emeklilik yasağı gelebilir endişesi taşıyorlar.

Ve bu sayı hem ülkemiz, hem de ilimiz genelinde giderek artıyor...

Anlayacağınız, makas açılıyor, çember daralıyor!..

***

Türk Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Köse, emekli olmak için arayanların sayısının her geçen gün arttığını da kaydederek şu bilgileri paylaştı:

"Daha önce emeklilikle alakalı işlemlerinin ne durumda olduğunu sormakla alakalı ayda 3- 5 kişi arıyorken, bugünlerde arayanların sayısı 100'leri geçti. Ve bu sayının 20'ye yakın bölümü ise Bursa'dan. Bu ciddi bir rakam... Daha önce arayanların talebi emekli maaş ve ikramiyesinin bir an önce ödenmesi içindi, bugünlerde ise 'Onayım gelsin ayrılayım hemen...' şeklinde maalesef! Çalışanlar 'İstifa veya emeklilik yasağı gelir!' endişesiyle bir an önce ayrılmak istiyorlar. Mevcut durum gerçekten sıkıntılı... Bu nedenle Sağlık Bakanlığı, sağlık personelinin yaşadığı sıkıntılara bir an önce el atmalı yoksa... Mobbing, şiddet bu süreçte bile tüm hızıyla devam ediyor... Çalışanlar umutsuzluğa düşüyor, tükenmişlik sendromu yaşıyorlar! Emekliliği dolan arkadaşlarımız da bu sebeple dilekçelerini veriyorlar!.."

Ezcümle, "Bindik bir alamete gidiyoruz..."

Nereye böyle?..

Lale Akasoy-yenidönem

Editör: TE Bilisim