İlk önce şunu söylemem lazım, ben bir sağlıkçı ve eğitimcinin çocuğuyum. Son günlerde sağlık terörünün şiddetini kınıyorum. Şiddet kimse kimseye yapamaz. Bunu yapan kişiler kendinden yoksun kişilerdir. Yazıma kınama yazısıyla başladım. Doğru yaptığıma inanıyorum. Ama başlıkta da söylediğim gibi bu gün sağlık sistemini eleştireceğim. 

Sağlık Müdürlüğü’ne ve müdürüne bu konuyla ilgili bilgi verecektim ama yeni geldiği zaman bana randevu vermediği için ben de yazılı olarak söylemek istiyorum. Aslında bakarsanız ben ilgilileri aradım. İlgilileri aradım ve onlardan destek aldığım için hastane adlarını vermiyorum. Sağlık sistemini eleştiriyorum.

Geçtiğimiz hafta bir hastaneye gittik. Eşim emara girdi. Emar uzun olacaktı. Orada da doktor babam aradı. ‘’Oğlum ne oldu ?’’ dedi. Ben de dedim ki; ‘’Eşim hala çıkmadı.’’ Babam da dedi ki, ‘’Bu kadar uzun sürmemeli. Sen bir bak.’’ Ben de gittim baktım. İsmini verdim. Bana dediler ki, ‘’Amca senin hastan buharlaştı.’’ Yani ‘’Çoktan bitti.’’ Diyeceğine, kendince alay ederek ‘buharlaştı’ kelimesini kullanıyor. Ben tabi ki ilgili başhekim yardımcısına söyledim. Aman içimde kalmasın. Bana yapılan herkese yapılır. Ben hakkımı arayan birisiyim. Hakkını arayamayanlar ne olacak?

Ben Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’nda çalıştığım zaman toplantılar, seminerler yapılırdı. Sizde Sağlık Sektöründeki çok çalışmalardan dolayı toplantılar, seminerler yapın. Hastanelerin içi vıcık vıcık lakayıklık kokuyor.

Eski bakanlardan ve her zaman söylediğim gibi bana desteğini esirgemeyen Dr. Mehmet Müezzinoğlu eğer ki bakanlıkta kalsaydı bu konuyu inanın bakanlığa kadar giderdi. Dua ederiz Mehmet Müezzinoğlu şu anda bakan değil. Ben hakkımı arayan birisiyim. Hakkını arayamayan kişiler ne olacak? Bakın bize, biz her şeyi yazmıyoruz. Çünkü ilişkilerime çok önem veriyorum.

Şimdiki hükümet sizi görevlendirdi. Sayın Fevzi Yavuzyılmaz, duyduğum kadarıyla hastaneye gidiyormuş, insanlarla görüşüyormuş ama demek ki yeterli gelmiyor.

Yerim kaldı. Onun için bir konu daha yazmak istiyorum. Hastaneler ulaşılabilir değil. Görme engelliler sıkıntıya girebilir. Sıra beklerken yanındakine soruyor ‘’Benim numaram şu, bana gelince bana yardım edebilir misiniz ?’’ diye. Peki numaraları söyleyen ne için isimleri de söylemiyor? Görme engellilere uygun yerler var mı? Söyleyecek çok şey var da yazımın sonlarına geliyoruz. Sağlık Müdürüne Facebook’tan yazdım. Sağlık raporlarıyla ilgili problemler var. Eksik olmasın sağlık müdürü bana döndü ama hala rapor alma konusunda sıkıntılar olduğunu biliyorum. Ben bu konuyu iyice araştırdıktan sonra siz sevgili okuyucularımla paylaşacağım.

Akın Karakız-Bursa Haber

Kaynak Linki;https://www.bursahaber.com/saglik-sistemini-elestiriyorum-makale,21748.html

Editör: TE Bilisim