Değerli okurlar...

Bugünkü yazıma bir son dakika bilgisiyle başlamak istiyorum.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 18 Temmuz'da Bursa'ya gelmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanının Bursa'ya geliş sebebinin ise Türkiye'nin ilk yerli otomobilinin üretileceği Gemlik'teki fabrikanın temelini atmak olduğu öğrenildi.

Bu konuda henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak, Erdoğan'ın 18 Temmuz'da Bursa'da olacağına ilişkin ön bilginin ilgili kurumlara aktarıldığı ve tedbirlerin şimdiden alınmaya başlandığı ifade ediliyor.

Aslında, tüm Türkiye yerli otomobilin yollara çıkacağı günü heyecanla bekliyor. Fabrikanın temelinin daha önce atılması hedefleniyordu.

Araya pandemi girdiği için temel atma ertelendi. Umarım bundan sonra herhangi bir olumsuzluk yaşanmaz ve fabrikanın temeli atılır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bursa programıyla ilgili olarak AK Parti İl Teşkilatı'nın bugün ya da yarın bir açıklama yapabileceğini de sizlere duyurmuş olalım.

Şimdi dönelim sağlık kulislerine...

Hesaplar altüst oldu!

Dünkü yazımda İl Sağlık Müdürü haricindeki tüm sözleşmeli yöneticilerin 15 Temmuz'da bitecek olan sözleşmelerinin 2 ay uzatıldığı bilgisine yer vermiştim.

Ve eklemiştik, "Konuyla ilgili Sağlık Bakanlığı'ndan ise resmi bir açıklama yapılmadı" diye.

Evet, dün akşam saatlerinde Sağlık Bakanlığı 'İl Sağlık Müdürlükleri'ne sözleşmelerin uzatıldığına dair aldığı karar yazısını gönderdi.

Buna göre sözleşmeleri 14 Temmuz 2020'de biten 'İl Sağlık, İlçe Sağlık Müdürlükleri' ile bağlı sağlık tesislerinde görev yapan mevcut yönetici ve idareciler, 14 Eylül 2020 tarihine kadar çalışmalarına devam edecek.

***

Biliyorsunuz, önümüzde AK Parti'nin kongre takvimi var. Ayhan Salman'ın yeniden İl Başkanlığı'na aday gösterilip gösterilmeyeceği kongre sürecine girildiğinde belli olacak. Ancak siyasi kulislerde mevcut il yönetiminde yer alan bazı isimlerin değişeceği yolunda da bilgiler var.

Bu nedenle hazırlanan hastane yönetici ve idareci listelerindeki isimlerin değişeceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Ne demiştik!

"Köprünün altından daha çok sular akacak"

Yani zaman dengeleri bozacak ve eski durumlar kalmayacak...

Hayırlısı!..

***

Şimdiii...

Kamu hastanelerindeki mevcut yöneticilerin, bakanlığın almış olduğu bu kararla görev sürelerinin uzatılması, yazımızın başlığında da belirttiğimiz gibi hesapları altüst etti, iyice karıştırdı.

Evet, bakanlıktan gelen bu yazı yerini sağlamlaştıranlara büyük bir hayal kırıklığı ve hüsran yaşatırken, yerini korumak için daha düne kadar mücadele edenlere de adeta umut ışığı oldu...

Sağlık ortamı yine karıştı...

Karıştı ammaaa...

Sesli bir şekilde fokur fokur kaynayan kazanın kapağı iyice kapatıldı...

Şimdi içten içe daha hızlı ve daha yüksek bir derecede kaynamakta...

***

Listelere adını yazdıranlar bu günlerde "Anaflaksi" şokuna girmiş durumda.

Yani aniden ortaya çıkan bu durum, bu karar yerini sağlamlaştıranlarda "alerjik reaksiyonlara" neden olmuş gibi gözükmekte...

Tedavi edilmezse Allah muhafaza, kısa sürede yaşamı tehdit eder boyutlara bile ulaşabilir bu durum!

Şaka şaka!..

Anlayacağınız sağlık kurumlarında kimsenin ağzını bıçak açmıyor, sessizlik had safhada...

Çok üzücü bir durum!

Sen aylarca çalmadık kapı bırakma, yalakalığın en âlâsını, kralını yap, sözler ver, vaatlerde bulun sonra tek bir yazıyla geleceğe dair bütün hayallerin bir anda yok oluversin!

Olacak iş değil valla!..

Bu cümleler bütün sözleşmeli yöneticileri kapsamıyor elbette...

Ama bazılarının, bazı makamlara gelebilmek için neler yaptığını da bilmiyor değiliz!

Yaptıklarını yazmamamız, bilmiyoruz anlamına gelmiyor!..

Ama belki önümüzdeki günlerde bu kişilerin isimlerini, girdikleri pazarlıkları paylaşırım sizinle!..

Lale AKASOY-Yenidönem

Editör: TE Bilisim